Handläggare inom cyberförsvarsområdet

Handläggare inom cyberförsvarsområdet

Försvarsmakten söker en handläggare för strategisk planering av cyberförsvaret till sektionen för cyberförsvar vid Försvarsmaktens avdelning för strategisk informationshantering och IT-verksamhet (LEDS CIO).

Försvarsmakten har redan idag de kompetenser som krävs för att genomföra alla typer av cyber operationer. Men samhällets ökande beroende av en alltmer komplex och sårbar cybermiljö medför att Försvarsmakten tillsammans med andra ytterligare måste förstärka och utveckla förmågan att skydda Sverige i cybermiljön liksom vi gör till havs, i luften och på land.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar hela spektra av Försvarsmaktens cyberoperationer och du kommer på militärstrategisk nivå bland annat att arbeta med analys, planering, inriktning och uppföljning av operationer samt incidenthantering. Vidare arbetar du med att sammanställa information och utveckla strategiska inriktningsdokument inom ramen för fastställd planerings- och ledningsmetod. Arbetet sker inom ramen för militärstrategisk och operativ doktrin och syftar till att stödja beslutsfattande chefer vid högkvarteret. I arbetet ingår även nationell och internationell samverkan. Den internationella samverkan inkluderar utveckling av Försvarsmaktens internationella relationer inom cyberområdet samt en del resor.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en relevant naturvetenskaplig eller tekniska akademisk examen. Du har arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad Försvarsmakten bedömer som relevant område. Vi ser att du ska kunna sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Meriterande
Erfarenhet från Försvarsmakten, central nivå och erfarenhet från och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst samt incidenthantering är meriterande. Även erfarenhet från arbete med och kunskap om arkitektur, design och kravställning avseende säkerhet i IT-system och säkra kommunikationslösningar är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som har förmåga att prioritera för att kunna leverera underlag med kvalitet inom angivna tidsförhållanden och som har en hög inlärningskapacitet. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Vi ser att du är en trygg och stabil person med hög intigritet med förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Vi ser vidare att du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer i en större kontext. Du tycker om att vara projektledare och trivs med att leda projekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal (OF-4). Arbetsort är Stockholm. Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren som nås på telefon 073-852 15 46.

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/O Arne Nilsson.Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev senast den 2022-05-29. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 370233.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (3 dagar kvar)