Handläggare Utbildning vid Högkvarteret, vikariat

Handläggare Utbildning vid Högkvarteret, vikariat

Är du intresserad av att arbeta med att utveckla och samordna Försvarsmaktens arbete med utbildningsfrågor på myndighets nivå, med fokus på utveckling och kvalitetsfrågor? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans verkar vi för att utveckla Försvarsmaktens utbildningar.

Arbetsuppgifter
Sektionens övergripande funktion/uppgift är att utgöra handläggning- och beredningskraft inom utbildningsområdet och ansvara för att leda och utveckla kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av Försvarsmaktens utbildningar. Inom sektionens ansvar ingår inspektioner och granskningar av skolor samt utveckling av utbildningsprocessen, regelverk, publikationer, rutiner och utbildningsrelaterad statistik.

Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med andra arbeta med utveckling och kvalitetsfrågor inom utbildningsområdet på myndighetsnivå.

I befattningen ingår att förvalta och utveckla utbildningsplane- och kursplanehantering i administrativt IT-system samt taxonomi och progression inom utbildningsområden. Detta genom att kartlägga behov, ta fram förslag på nya arbetssätt, rutiner och regleringar, publikationer, nätverk och andra aktiviteter som stödjer verksamhetsutveckling av Försvarsmaktens utbildningsverksamhet.

Att ge direkt stöd till förband på plats förekommer, vilket ibland innebär resor.

Kvalifikationer
  • Relevant akademisk examen, t ex inom utbildningsvetenskap
  • God kunskap och erfarenhet av vad det innebär att bedriva utbildning med tillhörande hantering av utbildningsdokumentation och ämnesutveckling
  • Erfarenhet av projektledning - att leda arbetsgrupper med skiftande sammansättning, och att starta och förvalta nätverk
  • Väldigt god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
  • Körkort B (manuell)
Meriterande kvalifikationer
  • Kunskap och erfarenhet om kvalitetsarbete inom utbildningsområdet
  • Erfarenhet av att självständigt driva frågor inom sakområdet
  • Erfarenhet av att arbeta i utbildningsadministrativa IT-system
  • Arbetslivserfarenhet inom myndighetsutövning; exempelvis från högskolesektorn, andra myndigheter, regeringskansliet eller liknande.
Personliga egenskaper

Som person tycker du om att samarbeta och skapa och underhålla goda relationer både internt och externt. Du har en god analytisk förmåga, är kvalitetsmedveten och strukturerad. Du är lösnings- och resultatorienterad, kan prioritera och självständigt driva frågor och snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter.

Arbetet kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen, såväl gentemot högre chef som gentemot förband. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har god förmåga att uttrycka och motivera dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tempoväxling eller ändrade förutsättningar.

Vid urval kommer mycket stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet i befattningen.

Övrigt
Befattningen är civil.
Tillträde 1 december 2020 eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är inledningsvis ett vikariat på sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.
Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Chefen för kvalitetssektionen Benny Wahlberg, telefon 08-75 788 75 00

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson,
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-20. Din ansökan skall innehålla CV, referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)