HR-specialist till Försvarsmaktens Antagningsnämnd

HR-specialist till Försvarsmaktens Antagningsnämnd

Är du en driven och engagerad person som vill vara med och samordna arbetet med antagning till Försvarsmaktens nivåhöjande officersutbildningar och samtidigt vara med att utveckla arbetet med Försvarsmaktens grundläggande officersutbildningar?

Hos oss på militär grundrekrytering ansvarar du för att samordna hela processen inför beslut.

Vårt erbjudande
En spännande och betydelsefull befattning i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Här får du möjlighet att möta många människor i hela organisationen och att vara med och påverka Försvarsmaktens HR-arbete för fortsatt tillväxt och utveckling. Vi söker nu en kollega till funktionen Grundläggande Officersutbildning som tillhör avdelningen militär grundrekrytering.

Vid Försvarsmaktens HR Centrum finns funktionen som ger stöd till handläggare vid grundutbildande förband och fungerar som ett centralt stöd för Högkvarteret. Funktionen ansvarar även för att ta fram verksamhetsregler, samordna, utbilda och att utveckla arbetssätt.

Du kommer att arbeta i ett arbetslag med fem medarbetare med placering vid Gärdet i centrala Stockholm. Runt omkring dig finns fina träningsmöjligheteter vilket du bland annat kan utnyttja under del av arbetstiden.

Avdelningen
Militär Grundrekrytering består av ca 15 medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter från såväl civil som militär kompetens. Avdelningen spelar en viktig roll i Försvarsmaktens personalförsörjning på både kort och lång sikt. Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda där medarbetare ständigt utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer primärt att jobba mot två ansvarsområden - samordna och föredra ärenden inför Försvarsmaktens antagningsnämnd samt att stödja arbetet med Försvarsmaktens grundläggande officersutbildningar.

Försvarsmaktens antagningsnämnd hanterar ärenden inför och under Försvarsmaktens grundläggande officersutbildningar, ansökningar till högre specialistofficersutbildning, särskild officersutbildning och högre officersutbildning. Som samordnare är det ditt ansvar att kalla till möten, dokumentera och i samråd med Försvarsmaktens organisationsenheter förbereda beslutsunderlag inför antagningsnämnden så att Försvarsmaktens Personaldirektör har underlag att fatta beslut.

Du är också ansvarig för att stödja i administrativa uppgifter kopplat till GOU, både vad gäller ansökningar och utbildningens processer. Du bidrar även till förbättring genom att vara drivande i utvecklingsarbetet av GOU.

Krav
Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom personalvetenskap eller erfarenhet som kan bedömas som motsvarande, alternativt officer OR-7 med erfarenhet av personaltjänst
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • God administrativ förmåga
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är initiativtagande och tar ansvar, samarbetar väl med andra och med fokus på resultat. Du är öppen för nya arbetssätt och är delaktig i utvecklingsarbete. Vidare är du pedagogisk och tydlig i din kommunikation, förtroendeingivande och lyhörd. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är handlingskraftig och beslutssam.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • God kunskap om PRIO & VIDAR
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten alternativt annan statlig verksamhet
  • God erfaranhet av att arbeta i Microsoft office
  • Erfarenhet av att ha arbetat med styrelsearbete
  • Erfarenhet av arbete som handläggare eller samordnare med antagningsprocesser
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Anders Alner, 070-289 89 38

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringsadministratör Gustav Nicolai, 070-850 35 37

Fackliga företrädare:
SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Åsa Karlsson
OFRS, Kjell Tetzlaff
OFRO, Arne Nilsson

Samtliga nås via växel:08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-30

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)