HR- specialist rehabilitering

HR- specialist rehabilitering

HKV STAB är funktionsutövare och ledningsresurs för personal-, ekonomi-, säkerhets-, beredskaps, -administrativt och IS/IT verksamhet för förbandet HKV. HKV STAB Pers är en av sju sektioner där specialistfunktionen ingår. Funktionen består för närvarande av fyra medarbetare med olika ansvarsområden inom HR/personalområdet. Öppenhet och dialog är en grundförutsättning för ett gott arbete och för att funktionen ska nå målen med verksamheten. Du kommer i huvudsak att stödja chefer i HKV avseende arbetslivsinriktad rehabilitering. I din specialistroll kommer du att arbeta självständigt men även samverka med både interna och externa aktörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Utveckla rehabiliteringsarbetet i HKV
 • Utbilda chefer i arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
 • Stödja chefer i HKV avseende det förebyggande hälsoarbetet
 • Stödja chefer i HKV avseende arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Delta och verka i olika arbetsgrupper inom personalområdet
 • Ta fram statistik för sjuktal och rehabilitering i HKV
 • Ingå i HKV Krisstödslag (om krisstödsutbildad)
Kvalifikationer
 • Akademisk examen (beteendevetar-/socionomexamen/PA-programmet) eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
 • Kunskap om arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
 • Kunskap om sjukförsäkringssystemet och de arbetsrättsliga lagar som styr arbetsgivarens rehabiliteringsansvar
Meriterande
 • Minst tre års relevant och praktisk erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Erfarenhet av att utbilda inom aktuellt område
 • Kunskap om Försvarsmaktens uppföljnings- och rehabiliteringsansvar efter internationell militär insats
 • Erfarenhet av arbete eller att ha arbetat inom Försvarsmakten och god kännedom om Försvarsmaktens organisation
 • Krisstödsutbildning
 • B-körkort
Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll krävs det att du tror på människors egen förmåga att ta eget ansvar samt att du är bekväm med att möta människor som befinner sig i svåra situationer. Du kan förstå konsekvenser, arbeta analytiskt och agera utifrån en helhetssyn för Högkvarterets bästa. Vidare är du kommunikativ, engagerad, har hög integritet och drivs av att samarbeta och identifiera och genomföra förbättringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den Värdegrund som finns. Försvarsmaktens Värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil befattning Tillsvidareanställning efter provanställning sex månader
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Under kvartal 3/4 2021

Upplysningar om tjänsten
Vi frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Stefan Düsing, detaljchef HKV STAB Pers Specialistfunktionen. Nås fr.o.m. V.32. Per Hurtig, HKV HR chef. Nås fr.om. V. 29. Kontaktas på telefon 08-788 75 00.

Fackliga företrädare
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Pia Almström
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (11 dagar kvar)