HR-specialist lönebildning - Vikariat

HR-specialist lönebildning - Vikariat

Din roll

Du kommer att vara ett kvalificerat stöd inom HR-området inom myndighetens lönebildning. Du kommer ingå i det team som är Försvarsmaktens (FM) expertis inom lönebildningsområdet vilket innebär en central roll i genomförandet av myndighetens operativa lönebildning. I rollen som HR-specialist lönebildning ingår dels att stödja myndighetens chefer i det lokala lönebildningsarbetet samt dels att följa upp lönebildningen på försvarsmaktsnivå. Förutom ditt sakområdesansvar vid Arbetsgivarstödavdelningen vad gäller det operativa genomförandet kommer du också vara en viktig spelare i det kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbetet med Försvarsmaktens lönebildningssystem. Då Försvarsmaktens arbetssätt är processorienterat ingår du därför även i ett processteam för lönebildning.

Dina arbetsuppgifter är inriktade mot i huvudsak tre områden, FM Lönestruktur, FM Lönesättning samt FM Lönerevision där de två senare innebär att aktivt stödja förbanden i lönebildningsarbetet. Framträdande är också uppgiften att kontinuerligt följa upp effektiviteten i processen så att verksamhetsnyttan av lönebildningsarbetet ständigt förbättras.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du med ett utpräglat arbetsgivarsynsätt har förmåga att leverera sakligt och ändamålsenligt stöd till organisationens förband (chefer och lokal HR) främst vad avser lönebildning.

Du ska vara en person som trivs med att arbeta med förändringar och lätt för att både arbeta enskilt och samarbeta i grupp. Du ska ha lätt för att vara tydlig i kommunikationen med organisationen på alla nivåer, vara relationsskapande och se systemstödet som ett naturligt arbetsverktyg. Du ska vara strukturerad, ha lätt för att dokumentera och ta fram underlag som behövs för att lönebildningen ska vara värdeskapande.

För att lyckas i rollen som HR-specialist lönebildning krävs att du har ett genuint intresse av HR-området i allmänhet och av lönebildningsområdet i synnerhet. Vi tror också att en framgångsfaktor är att du ser det som tilltalande att vara en nyckelspelare i ett av arbetsgivarens viktigaste styrmedel - lönebildning.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen inom PA (eller relevant motsvarighet)
 • Erfarenhet av arbete i HR-funktion med inriktning lönebildning
 • God pedagogisk förmåga då utbildning är en av dina viktiga uppgifter
 • God förmåga att arbeta strukturerat
 • God förmåga att använda MS Office
 • God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.
Meriterande
 • God förmåga att använda SAP
 • Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.
 • Erfarenhet från anställning i Försvarsmakten eller annan del av statlig verksamhet
Anställningen gäller ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter:

Chef Arbetsgivarstödsavdelningen, Christina Nilsson, 0708-156908, christina.nilsson@mil.se

Fackliga representanter:
 • SACO - Camilla Robertsson
 • SEKO - Lise-Lotte Larsson
 • OFR/ - Pia Almström
 • OFR/O - Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln: 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag är 2019-05-12

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 12 maj 2019 (23 dagar kvar)