HR-generalist till Försvarsmusiken

HR-generalist till Försvarsmusiken

Försvarsmusiken/FöMus är en enhet i Livgardet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den Svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är att medverka med musik inom den Statsceremoniella verksamheten, bl.a. vid Kungliga audienser, statsbesök, vaktparad med högvaktsavlösning, nationella högtidsdagar, Riksmötets öppnande och högre chefsbesök. Försvarsmusiken består av en ledning med stab och tre musikkårer; Arméns musikkår, Livgardets dragonmusikkår och Marinens Musikkår. FöMus har 141 anställda varav merparten är civilt anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som HR-generalist arbetar du brett inom HR- området. Arbetet innefattar övergripande samordning och styrning i samtliga personalfrågor, ett konsultativt chefstöd åt musikårscheferna samt FöMus ledning/Stab. I din befattning arbetar du med personalfrågor av varierande karaktär, bl.a. skriver du processer inom personalområdet, samordnar och stödjer i rehabiliteringsärenden, arbetsmiljö, div. personalbeslut, lönefrågor och rekrytering via ReachMee. Du arbetar i Försvarsmaktens personalsystem PRIO/SAP. I din roll kvalitetssäkrar du att enheten följer lagar och förordningar inom arbetsrätten och Försvarsmaktens regelverk. Du kommer bl.a. arbeta tillsammans med vår personalhandläggare i staben. Du deltar även självständigt vid Livgardets HR-möten och har ofta kontakt med Försvarsmaktens HR-Centrum.

Vi söker dig som:

Vi söker dig som har en utbildning inom personalområdet och erfarenhet av att arbeta självständigt inom egna arbetsområden. Vi ser att du är ansvarsfull, systematisk, noggrann och har ett gott ordningssinne. Vi värdesätter social kompetens och att du kan tala för din sak.

Kvalifikationer:
  • Lämplig eftergymnasial utbildning inom personalområdet eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Flerårig erfarenhet av tidigare HR-arbete
  • B- körkort
Meriterande:
  • Erfarenhet inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av SAP
  • Erfarenhet av ReachMee
  • Erfarenhet att arbeta med egna ansvarsområden
Tjänsten är ett vikariat med tillträde 2019-12-02 dock längst tom 2021-09-12 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas

Tjänsten är placerad på Kavallerikasern, Lidingövägen 28 i centrala Stockholm

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Sista ansökningsdag: 2019-10-23

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: FöMus Personalchef Sofie Hallenius, sofie.hallenius@mil.se

Fackliga representanter:

SEKO: Thomas Klasson, Lise- Lotte Larsson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kennet Hartikainen

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel: 08- 584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (2 dagar kvar)