HR generalist med inriktning intern kommunikation till Must

HR generalist med inriktning intern kommunikation till Must

HR sektionen inom Must, Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, är ett team med erfarna HR generalister som har ett viktigt uppdrag i att stödja organisationens chefer operativt såväl som strategiskt. Det är en utvecklingsinriktad och dynamisk sektion där arbetet sker verksamhetsnära och där servicenivån gentemot cheferna är hög.

HR funktionen inom Must ger konsultativt och operativt stöd till chefer i bl a personal- och chefsförsörjning, kompetensutveckling, arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor.

Vi söker nu en HR generalist som vill arbeta brett inom de olika HR processerna men som har ett stort intresse för, och erfarenhet av, intern kommunikation.

En förutsättning för att trivas med arbetet är att du trivs med att arbeta konsultativt gentemot chefer och att du trivs med att arbeta verksamhetsnära. Det är också av stor vikt att du har erfarenhet av och trivs med utvecklingsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR generalist kommer du att ge ett direkt HR-stöd i samtliga HR processer men du kommer även att arbeta med intern kommunikation till organisationens chefer vilket kan innebära att identifiera informationskanaler, hålla utbildningspass, formulera texter samt att driva utvecklingsprojekt inom ramen för detta. Du kommer också att delta i projekt som drivs av andra HR generalister på sektionen.

Arbetet förutsätter ett brett samarbete inom organisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • Akademisk utbildning som bedöms som relevant i sammanhanget.
  • Erfarenhet av liknande tjänst
  • Erfarenhet av arbete med intranät
  • Goda kunskaper i arbetsrätt
  • God administrativ förmåga
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
  • Informationsvana samt vana från att hålla utbildningar
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av liknande arbete inom annan myndighet
  • Erfarenhet av att leda och samordna projekt
Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, trygg och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, du är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
HR Chef Marie Wirmén, tel: 08-788 75 00.

Fackliga representanter
SACO, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Övrigt
Befattningen är en oberoende tillsvidareanställning.
Arbetsort: Stockholm. Tillträde sker snarast.

Sista datum för ansökan
Välkommen med ansökan senast 2019-02-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 feb (14 dagar kvar)