HR-chef till MUST

HR-chef till MUST

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Det är därför av stor vikt för Försvarsmakten att ha tillgång till kompetenser inom många områden för såväl kortsiktiga utmaningar som långsiktiga överväganden. Mot bakgrund av detta söker vi en HR-chef till Must.

Arbetsuppgifter
Som HR-chef på Must ansvarar du för att utveckla Must HR-arbete och leder det dagliga, operativa arbetet vid Must HR-avdelning. Som HR-chef lyder du direkt under Chefen Must och ingår i Must ledningsgrupp. Deltagandet i Must ledningsgrupp innebär också att du engagerar dig i organisationens strategiska utmaningar och rollen kräver stort intresse för säkerhets- och underrättelsetjänst.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med medarbetarna vid Must HR driva, leda, utveckla och förvalta HR-frågor inom Must samt skapa förutsättningar för att stödja verksamhetens chefer. Vidare har HR-chefen förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren gentemot arbetstagarorganisationerna, vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Som HR-chef ansvarar du också för Must lönebildning, budgetering samt ekonomiska uppföljning av personalkostnader.

HR-chefen vid Must har en viktig del i säkerhetsskyddsarbetet vilket innefattar ett nära samarbete med säkerhetsorganisationen och förståelse för säkerhetsskyddslagens påverkan på HR-frågor. Arbetet innebär dessutom omfattande kontakter med Försvarsmaktens olika HR- och personalfunktioner samt andra myndigheter.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom HR alternativt motsvarande kvalifikationer eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av arbete som HR-chef
  • God strategisk förmåga samt god kunskap om och intresse för att vidareutveckla den operativa, såväl som den strategiska verksamheten
Meriterande
  • Aktuell erfarenhet från och god förståelse för Försvarsmaktens strukturer
  • Erfarenhet av ledning i komplexa organisationer
  • Erfarenhet av att leda genom andra
  • Erfarenhet av arbete i strategisk ledningsgrupp där du företrätt ditt expertisområde och är van att genom tillit och dialog driva frågor inom HR-området
  • Erfarenhet från myndigheter inom försvarsunderrättelse- eller säkerhetsområdet
  • Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete i organisationer med särskilda förutsättningar
Personliga egenskaper
Must söker dig med stor integritet och vana att leda en bred verksamhet i en komplex och snabb utvecklingstakt. Du är drivande och har en fallenhet för att se alternativa lösningar på de frågor som du arbetar med. Vidare kräver rollen att du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord. Du har ett coachande förhållningssätt, trivs med, och har god förmåga att, leda kvalificerade medarbetare. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom Försvarsmakten som externt. Meriterande är ett stort nätverk inom Försvarsmakten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, högt säkerhetsmedvetande och lämplighet mot Försvarsmaktens ledarkriterier.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Kompletterande tester kommer ske som en del av urvalsprocessen.
Befattningen är placerad på nivå CF-4.
Tillträde: Snarast
Arbetsort: Stockholm

Frågor om tjänsten kan lämnas av HR-chef Stefan Vestergren 08-788 93 07 alternativt chefen för Ledningskontoret Thomas Lamke 08-788 80 88.

Frågor om rekryteringsprocessen kan mejlas till hkv-must-rekrytering@mil.se, skriv "HR-chef" i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev med motivering om varför du är lämpad för denna befattning. Urval kommer ske löpande.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (17 dagar kvar)