Fartygsinspektör

Fartygsinspektör

Om enheten
Sjösäkerhetsinspektionen (SJÖI) utgör flaggstatsinstans för den militära sjöfarten. Avdelningen är en av Överbefälhavarens fristående och oberoende delar för tillsyn av Försvarsmaktens verksamhet.

SJÖI har som huvuduppgift att svara för granskning, kontroll och tillsyn av den militära sjöfarten samt regelgivning för örlogsfartyg och dyksystem. Uppgiften omfattar alla regelområden, som design och konstruktion, flytbarhet, stabilitet, skrov, maskin, elkraft, brandsäkerhet, livräddning, radioutrustning, navigationsutrustning, transport av last (lastsäkring, containersäkerhet, farligt gods), arbetsmiljö och sjösäkerhetsorganisation.

Våra kontorslokaler ligger i anslutning till Gärdet (Tegeluddsvägen 100) i Stockholm, i Haninge garnison (örlogshamnen Berga), Göteborgs garnison (Kärringberget) och Karlskrona garnison (örlogshamnen Karlskrona). För ifrågavarande tjänst ligger kontorslokalerna i anslutning till Gärdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbeta med fartygstekniska frågor omfattande alla teknikområden ombord. Arbetet innebär att vara delaktig i regelutveckling och att delta i tillsynsprocessen. Tillsyn kan avse både örlogsfartyg och dyksystem i drift och nybyggnads- och ombyggnadsprojekt. Vidare ingår att omvärldsbevaka teknikutvecklingen, att samverka och samarbeta på ett nationellt plan med andra myndigheter samt att medverka vid ISM-revisioner.

Kvalifikationer
 • Om du har en civil bakgrund: en akademisk examen relevant för sjöfartsområdet såsom skeppsbyggare, sjökapten eller sjöingenjör.
 • Om du har en militär bakgrund: examen som försvarsmaktsingenjör, militär nautisk eller skeppsteknisk behörighet N1 respektive M1, eller motsvarande utbildningsnivå i annan teknisk tjänstegren.
 • Aktuell arbetslivserfarenhet relevant för din utbildning och för tjänsten.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • B-körkort.
Meriterande
 • Erfarenhet från nybyggnadsverksamhet i tillsynsroll.
 • Erfarenhet från nybyggnadsverksamhet på varv som rederirepresentant.
 • Erfarenhet av tillämpning av IMO-regelverk för konstruktion och utrustning av fartyg.
 • Erfarenhet av ISM revisioner.
 • Erfarenhet av systemsäkerhetsverksamhet.
 • Annan yrkeserfarenhet inom:
 • Teknikområdet.
 • Sjöfartsbranschen.
 • Andra organisationer inom den maritima sektorn.
Personliga egenskaper
 • Har en god förmåga att samarbeta och bidra till ett positivt arbetsklimat.
 • Har förmåga att arbeta självständigt och tar egna initiativ.
 • Är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.
 • Har ett öppet sinne, är flexibel, nyfiken och har en vilja att utveckla och utvecklas i takt med att verksamheten förändras och utvecklas.
Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens och personlig lämplighet, din samarbetsförmåga och din förmåga att arbeta såväl självständigt som i team.

Eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både inom och utanför Försvarsmakten så värdesätter vi din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Det är även viktigt att du förstår rollen som myndighetsperson och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter detta.

Övrigt
Befattningen är klassad civil. Militär personal kan söka tjänsten och vid tillsättning behålla sin tjänstegrad.
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Ett antal resdagar per år är aktuellt, mest inrikes men även utrikes.
Anställning inom Försvarsmakten innebär internationell arbetsskyldighet.
Tillträde snarast.
Arbetsort: Stockholm.
För att utjämna könsfördelningen inom SJÖI ser vi gärna kvinnliga sökanden.

För ytterligare information om befattningen kontakta
Överinspektör Marinens fartygsinspektion, John Timerdal, tfn 08-562 816 47.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson,
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff,
SACO HKV Camilla Robertsson,
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson,
Samtliga nås på tfn 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 nov 2020 (16 dagar kvar)