Försvarsmaktens insatsledning söker stabsassistenter

Försvarsmaktens insatsledning söker stabsassistenter

Chefen för Försvarsmaktens Insatsledning (C INS) ansvarar, på operativ ledningsnivå, för planering, genomförande och uppföljning av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Som stöd till C INS och stabschefen för Insatsledningen (SC INS) finns bland annat en stabsavdelning, en personalavdelning och en logistikavdelning som nu söker stabsassistenter.

Avdelningarna varierar mellan 10 och 35 militära och civila medarbetare.

Vi söker stabsassistenter för olika uppgifter inom staben för tillträde snarast möjligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stödja avdelningschefens beslutsfattning genom att hantera och koordinera inkommande och utgående information samt ärenden
 • Stödja avdelningen med administrativa uppgifter som direktiv, protokoll, föredragningsunderlag och planer
 • Stödja avdelningen med förberedelser och genomförande av regelbundna arbetsmöten, konferenser och planeringsinternat
 • Löpande administrera ledningsstödssystem för avdelningens behov
Krav
 • Gymnasieexamen
 • Godkända betyg från antingen värnplikt, GMU med efterföljande befattningsutbildning, GU minst 9 månader eller aspirantutbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete i ledningsfunktion inom militär eller civil verksamhet på bataljons-/flottiljnivå eller motsvarande
 • Erfarenhet av serviceinriktat administrativt arbete
 • Erfarenhet av informationshantering och Microsoft Sharepoint
 • Tjänstgöring i Försvarsmakten
 • B-körkort
 • Erfarenhet av hemvärns- eller frivilligverksamhet
 • Övriga språkkunskaper utöver engelska
Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Avdelningarna har viktiga roller för ledning av Försvarsmaktens operationer. Hög integritet och noggrannhet samt ett högt säkerhetsmedvetande är därför mycket viktiga egenskaper. Din förmåga att hantera stress, din samarbetsförmåga, likväl som en utvecklad förmåga att arbeta på egen hand och en väl utvecklad förmåga att arbeta strukturerat är egenskaper som värderas högt.

Övrigt

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Tjänsten avser anställning enligt Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten, med placering vid Högkvarteret i Stockholm

Bifoga CV och personligt brev samt uppgift om två referenser från personer med arbetsledande befattning.

Frågor om befattningarna kan ställas till chefen för stabsavdelningen, övlt Per-Olof Bengtsson 08 788 7167. Intervjuer av slutkandidater planeras från början av februari.

Fackliga kontaktpersoner

Camilla Robertsson SACO

Pia Almström OFRS

Arne Nilsson OFRO

Hans Monthan SEKO

Nås via FM HKV växel 08-788 75 00

Tillträde

Snarast

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 jan (4 dagar kvar)