Försvarsmaktens cyberförsvar söker en erfaren incidenthanterare

Försvarsmaktens cyberförsvar söker en erfaren incidenthanterare

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?
Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en erfaren incidenthanterare. Vi söker dig som aktivt vill bidra i utvecklingen av Sveriges förmåga inom cyberförsvaret.

Som incidenthanterare hos oss arbetar du med planering och uppföljning av incidenthantering i Försvarsmakten. Du är "spindeln i nätet" och har ett tätt samarbete med
Högkvarterets olika ledningar och staber. Du ser det som en självklarhet att kontinuerligt förbättra Försvarsmaktens metoder för incidenthantering. Dessutom förväntas du hålla dig uppdaterad kring relevanta hot- och sårbarheter. Du erbjudas kompetensutveckling som ger dig rätt förutsättningar att lyckas i ditt uppdrag. Vi söker dig som har arbetat med teknisk incidenthantering och vill ta nästa steg i karriären.

Främst kommer dina arbetsuppgifter inom cybermiljön bestå av att:
 • planera incidenthantering utifrån ett militärstrategiskt perspektiv
 • samordna Högkvarteret
 • metodutveckla inom eget ansvarsområde
 • uppföljning av pågående verksamhet
 • sammanställa och presentera lägesuppdateringar för högre chef
Kvalifikationer
 • Officer (OF 3), Specialistofficer (OR 8) eller relevant naturvetenskaplig eller teknisk akademisk examen, lägst kandidatnivå eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom vad Försvarsmakten bedömer som relevant område.
 • Mycket goda kunskaper inom it-/cybersäkerhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Erfarenhet av att leda andra, exempelvis som projektledare eller gruppchef
 • Certifieringar inom IT-säkerhetsområdet, exempelvis CISSP
 • Kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.
 • Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst eller brottsutredande myndighet.
Personliga egenskaper
Du är en noggrann och självständig person som gillar när det händer saker. Du har lätt för att samarbeta med andra trots att de inte har samma tekniska bakgrund som du har. Du har ett genuint intresse för IT-säkerhet och kan prioritera mellan operativt resultat och eget lärande. Du är förändringsbenägen utifrån vad situationen kräver. Du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse. Arbetsort, Stockholm.Urvalsprocesen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester.
Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren, tfn 073-852 15 46.

Fackliga representanter, OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson,SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/O Arne Nilsson.Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan, CV samt ett personligt brev senast den 2021-08-29. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 731643.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 aug 2021 (28 dagar kvar)