Försvarsmaktens Cyberförsvar söker chefer för offensiva cyberoperationer

Försvarsmaktens Cyberförsvar söker chefer för offensiva cyberoperationer

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu erfarna ledare för Red Team-verksamhet. Vi söker dig som är en naturlig och kommunikativ ledare för specialister inom penetrationstestning och utveckling av verktyg för penetrationstestning. Du har själv en teknisk bakgrund inom it-säkerhet sedan flera år.Försvarsmakten ska kunna verka genom såväl defensiva som offensiva cyberoperationer och i fredstid kan Försvarsmaktens cyberförsvarsresurser användas för att stödja det civila samhället.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att leda utvecklingen och planeringen av avancerade cyberoperationer. Du leder operatörer och utvecklare och har med det både funktions- och personalansvar. Tillsammans med dina medarbetare och andra organisationsenheter identifierar du sårbarheter med syftet att i förlängningen försvara Sverige. En naturlig del av arbetet består av omvärldsbevakning och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad inom området. Du kommer att leda både civil och militär personal och samverka med andra delar inom cyberförsvaret. Ditt arbete utgör kärnan i cyberförsvarets offensiva förmåga. I din roll kommer du över tid erbjudas kvalificerad kompetensutveckling inom området. Du kommer att leda utveckling, planering och genomförande av cyberförsvarsoperationer/red-teamingverksamhet.

Kvalifikationer
 • Officer (OF 3) eller Specialistofficer (OR 7-8) eller civil akademisk utbildning
 • Minst fem års erfarenhet av att arbetsleda personal och verksamhet
 • Minst fem års erfarenhet av arbete inom it-säkerhet/cybersäkerhet
 • Erfarenhet av att genomföra sårbarhetsanalyser och penetrationstester
 • Goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av metodik för agil mjukvaruutveckling
 • Kunskap om cyberoperationer och cybermiljö
 • Kunskap i programmering och scripting (Python, Bash, Powershell, c/C++ mm)
 • It-säkerhetsrelaterade certifieringar, gärna med inriktning mot offensiva metoder
 • Andra språkkunskaper än svenska och engelska
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara analytisk, noggrann, strategisk och ha en hög integritet. För att trivas här behöver du också ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samverka med andra och kan fatta beslut i svåra situationer.

Övrigt
Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde, enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-04-18. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 117361. Eller via brev, Försvarsmakten Högkvarteret/ LEDS CIO cyberförsvar. Lidingövägen 24, 11557. Stockholm.
Märk brevet,"Ansökan".
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (4 dagar kvar)