Försvarsmakten söker Teamleader inom IT

Försvarsmakten söker Teamleader inom IT

Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom IT och som tycker om att leda och entusiasmera dina medarbetare. Som teamleader ska du leda verksamheten och teamet, men framför allt jobba för att skapa en positiv gruppdynamik samt se till att gruppen ständigt utvecklas. Du ska tillsammans med gruppen delta i planeringsarbete samt säkerställa att uppställda mål kan nås. Som teamleader blir du gruppens talesperson och driver gruppens behov och prioriteringar, samtidigt som du är en del av gruppens produktionskapacitet och sammanlagda kompetens. Din närmaste chef kommer vara en personalansvarig sektionschef, ditt team ingår i en avdelning med flertalet team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i din roll representera gruppen inom olika verksamhetsdomäner samt inom förvaltningen. Med stöd av andra medarbetare driver du ett utvecklande arbetssätt och ser till att gruppen kan använda överenskomna metoder. Du är även drivande för gruppens behov inom metodutveckling. I din roll som teamleader driver du både gruppens och de enskilda medarbetarnas behov av kompetensutveckling, i samråd med sektionschefen. Du är ansvarig för att ditt team har förutsättningar att kontinuerligt förbättra den egna verksamheten. Du skall kunna agera scrum master samt ansvara för att gruppen har goda förutsättningar att genomföra planerade aktiviteter.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom IT.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete som teamleader, projektledare eller motsvarande.
Meriterande

* Erfarenhet av organisationsutveckling mot agila arbetsmetoder.

Personliga egenskaper

En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett utmanande och stimulerande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård. Vi har även goda förutsättningar att erbjuda möjlighet att anpassa arbetet utifrån din rådande familjesituation.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

Huvudstationering för tjänsten är Försvarsmaktens Högkvarter på Lidingövägen 24, Stockholm.

Ansökan och eventuella frågor om tjänsten skickas till: HKV-projekt12-hr@mil.se
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Sista datum för ansökan: 2018-12-01

Urval och intervjuer sker löpande.

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow
OFR/O - Roger Ericsson
Försvarsförbundet - Katarina Kruse

Samtliga nås via FM växel på tfn: 08-788 75 00.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 dec (12 dagar kvar)