Expeditionshandläggare till Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten

Expeditionshandläggare till Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten

Är du vår nya Expeditionshandläggare?

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande!
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som expeditionshandläggare har du varierande arbetsuppgifter som bland annat innefattar registrering, diarieföring, delgivning, inventering och arkivering. Du hanterar och distribuerar in- och utgående handlingar, värdeposthantering, postöppning, sortering. Du kommer att få möjlighet att delta i förvaltningsutveckling samt vara med och utveckla metoder och rutiner kopplat till verksamhetsområdet. Samverkan med andra myndigheter förekommer samt övrig administration vid expeditionen.

Kvalifikationer
  • Genomförd och godkänd gymnasieutbildning
  • Mycket god och dokumenterad administrativ förmåga
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Vana att arbeta i olika informationssystem och kontorsapplikationer
  • Kunskaper om regelsystem, rutiner och metoder inom dokumenthanteringsområdet
Meriterande
  • Erfarenhet av stabs-, expeditions- eller arkivtjänst
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrivt på engelska
  • B-Körkort
  • Erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar inom offentlig förvaltning
Personliga egenskaper
Som person har du integritet och väl grundade och tydliga värderingar. Du har en personlig mognad vilket innebär att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du är initiativtagande, serviceorienterad, självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förmåga att samarbeta och vara en god lagkamrat samt har förmågan att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed ingen möjlighet till hemarbete.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv " Expeditionshandläggare" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (3 dagar kvar)