Expeditionshandläggare till MUST

Expeditionshandläggare till MUST

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Avdelningen för Kommunikation och Samband (KS) vid Must Ledningskontor (LEDK) ansvarar för tre centrala funktioner vid Must: USC, Expedition och Arkiv. Underrättelse- och säkerhetscentralsektionen (USC) utför sambands-, diarieförings- och expeditionstjänst för underrättelse- och säkerhetshandlingar medan Must Expedition ansvarar för samma hantering av handlingar som inte avser undsäktjänst. Avdelningen omfattar också Must Arkivverksamhet vilket inkluderar samordning av de utlämningsärenden som ställs till Must.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som expeditionshandläggare har du varierande arbetsuppgifter som bland annat innefattar registrering, diarieföring, delgivning, inventering och arkivering. Du hanterar och distribuerar in- och utgående handlingar, värdeposthantering, postöppning, sortering. Du kommer att få möjlighet att delta i förvaltningsutveckling samt vara med och utveckla metoder och rutiner kopplat till verksamhetsområdet. Samverkan med andra myndigheter förekommer samt övrig administration vid expeditionen.

Kvalifikationer
  • Genomförd och godkänd gymnasieutbildning
  • Mycket god och dokumenterad administrativ förmåga
  • Kunskaper om regelsystem, rutiner och metoder inom dokumenthanteringsområdet
  • Vana att arbeta med olika IT-system
  • God kunskap i svenska språket i såväl tal som skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av stabs-, expeditions- eller arkivtjänst
  • Erfarenhet av arbete med sekretessbelagda handlingar inom offentlig förvaltning
  • God kunskap i engelska språket i såväl tal som skrift
  • B-Körkort
  • Erfarenhet av att arbeta inom Försvarsmakten
Personliga egenskaper
Som person har du integritet och väl grundade och tydliga värderingar. För att passa för tjänsten bör du ha en mycket god kommunikativ förmåga då du kommer hantera flera interna och externa kontkatytor. Du är en person som tycker om att ge service och kan se lösningar på utmaningar och samarbetar med andra för att nå verksamhetens mål. Du har en personlig mognad vilket innebär att du är trygg, stabil och har självinsikt. Då tjänsten till stor del är administrativ är det av vikt att du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Vidare bör du ha en hög säkerhets- och sekretssmedvetenhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt
Placeringsort: Stockholm. Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Expeditionshandläggare" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-12-18. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (17 dagar kvar)