Erfaren administratör till Militära Underrättelse - och Säkerhetstjänsten

Erfaren administratör till Militära Underrättelse - och Säkerhetstjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Försvarsmakten erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten och rollen
Just nu söker Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (Must) interna säkerhetstjänst erfaren administratör inom området behörighetsstyrning, IAM, (Identity access management) i Försvarsmaktens informationssystem

Vi söker dig som vill bidra till Musts vision: "Ett säkrare Sverige i en osäker värld".

Arbetsuppgifter
Du kommer främst att arbeta med administration i våra informationssystem. Arbetsuppgifterna kommer att vara allt från rutinmässiga till mer avancerade uppgifter.

Arbetet kräver ibland eget analysarbete för att kunna leverera efterfrågat resultat.

Som medarbetare vid enheten förutsätter vi att du aktivt deltar i arbetet med att utveckla framtidsvision och metoder för Must interna säkerhetsarbete.

Kvalifikationer
  • Flerårig erfarenhet av administration samt vana att hantera sekretessbelagd information
  • God förmåga att formulera dig väl i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av informations- och behörighetsadministration.
  • Erfarenhet av arbete i IS UNDSÄK
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens organisation
  • Erfarenhet av säkerhetstjänst
  • Erfarenhet av Office, Sharepoint och liknande
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du är serviceinriktad och stresstålig. Du ska kunna arbeta självständigt men även i grupp. För att du ska trivas med arbetet krävs att du tycker om att arbeta med administration och ha en genuin vilja att stödja andra med problemlösning och god service.

Som person har du lätt att knyta kontakter och skapa ett förtroende. Du kommer att arbeta i en kompetent verksamhet som värdesätter hög kvalité och ställer krav på sina medarbetare samtidigt som den är lyhörd och öppen för förändring.

Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Must stf säkerhetschef Mattias Johansson 08-788 75 00

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas.

Arbetsort: Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-19

Mer om enheten

MUST interna säkerhetstjänst arbetar aktivt med att förebygga och motverka säkerhetshot inom områdena informationssäkerhet, fysiskt skydd, säkerhetsskydd och personalsäkerhet.

Enheten har hög kompetens såväl militärt som civilt med stor erfarenhet från militära och andra relevanta samhällsområden. Enhetens arbete präglas av kompetens, integritet och kvalitet samt av den goda gruppdynamik som den kännetecknas av och värnar om.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (9 dagar kvar)