Erfaren HR-Generalist till MUST

Erfaren HR-Generalist till MUST

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vill du arbeta brett och varierat med att stödja chefer i de olika HR processerna? Har du förmåga att skapa goda relationer och bygga förtroende? Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta kollegor som innehar det viktiga uppdraget att stödja Musts chefer, både operativt och strategiskt. HR sektionen är en utvecklingsinriktad sektion där arbetet sker verksamhetsnära.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR generalist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR processer. Du kommer att stödja i frågor rörande kompetensförsörjning, lönebildning, arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Eftersom en del av arbetet sker i projektform kommer du även att få möjlighet att driva egna projekt samt delta i projekt som drivs av dina kollegor.

För att trivas med arbetet är det av stor vikt att du uppskattar att arbeta konsultativt och verksamhetsnära gentemot chefer. Tillsammans med dina kollegor tar du fram styr- och stöddokument inom HR-området för att kunna underlätta och ge stöd till våra chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor. Det är också av stor vikt att du har erfarenhet av och trivs med utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • en, för tjänsten relevant, akademisk examen företrädesvis inom personalområdet eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ HR-roll
  • goda kunskaper i arbetsrätt
  • god administrativ förmåga
  • mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
  • erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten
  • erfarenhet av liknande arbete inom annan myndighet
  • erfarenhet av att leda och samordna projekt
  • informationsvana samt vana att hålla utbildningar
  • erfarenhet av att utveckla och införa nya rutiner för HR-processer
Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, trygg och har god självinsikt. Du är självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och bygga förtroende. Arbetet kräver att du har ett kundorienterat förhållningssätt, är lyhörd samt att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och du kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Placeringsort: Stockholm. Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning, tillträde snarast enligt ök.

Upplysningar om befattningen lämnas av HR-chef Stefan Vestergren, tel: 08-788 75 00, eller mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv HRG i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-16. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)