Drift- och supporttekniker till Försvarsmaktens cyberförsvar

Drift- och supporttekniker till Försvarsmaktens cyberförsvar

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vill du delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift med att försvara Sverige? Då kan du vara den vi söker! Vi söker nu en drift- och supporttekniker till Försvarsmakten cyberförsvar. Du ansvarar för att den dagliga användarnära it-verksamheten genomförs på ett ändamålsenligt sätt. Vi söker dig som brinner för informationsteknik och har förmåga att arbeta med drift- och användarnära support i en organisation där merparten av de anställda är avancerade it-användare. I befattningen kommer du att behöva vara praktisk och att handgripligen hantera den digitala arbetsplatsen för dina medarbetare. Ditt arbete är förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.
Beroende på drivkrafter och fallenhet blir dina arbetsuppgifter att tillsammans med andra medarbetare exempelvis;
 • Hjälpa kollegor med användarstöd mot befintliga system
 • Installera och konfigurera hårdvara i både klienter och servrar
 • Förvalta och felsöka gemensamma applikationer och tjänster inom verksamheten
 • Agera kontakt med externa systemägare vid felsökning
 • Säkerställa att hårdvarukomponenter och förbrukningsmateriel finns tillgängligt
 • Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering
Du kommer in i en fas där du har chansen att påverka och utveckla den digitala arbetsplatsen inom organisationen.
Kvalifikationer
 • Specialistofficer (OR3-6),akademisk utbildning eller kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet
 • Minst 3 års erfarenhet av drift och användarnära support på klientsidan med gemensamma servertjänster
 • God erfarenhet av Windows
 • Erfarenhet av Linux
 • Erfarenhet av vanligt förekommande informationsteknik i kontorsmiljö (switchar, konferensrumsutrustning, skrivare, mm)
 • Installation och uppsättning av hårdvara
 • Erfarenhet av inventariehantering
 • Erfarenhet av ärendehanteringssystem
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av att arbeta med it-system som har höga säkerhetskrav
 • Erfarenhet av härdning av it-system
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system
 • Certifieringar på Windows, Linux samt it-säkerhet
 • Eftergymnasial utbildning
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du behöver ha ett utpräglat ordningssinne, vara noggrann och ha ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och söker ständigt efter nya kunskaper och lösningar
Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte redan är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer.Placeringsort,Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.
Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-05-23. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 356013.Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/ LEDS CIO cyberförsvar, Lidingövägen 24, 11557. Stockholm.Märk kuvertet,"Ansökan" och ange annonsens referens.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (11 dagar kvar)