Controller till Rikshemvärnsavdelningen, Stockholm

Controller till Rikshemvärnsavdelningen, Stockholm

Om tjänsten

Letar du efter ett arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens inom ekonomi och ta stort eget ansvar? Vill du arbeta med planering, budgetering, uppföljning och analys? Söker du efter en dynamisk arbetsgivare i tillväxt som värdesätter kompetens, högt i tak och god laganda? Välkommen med din ansökan till oss på Rikshemvärnsavdelningen.

Om oss

Stridskraften Hemvärnet tillväxer och blir en självständig stab vid sidan av Flygvapnet,
Marinen och Armén från 2023. Stridskraften Hemvärnet består av en stridsskola, fyra militärregioner med staber, regionala utbildningsgrupper och totalt 40 hemvärnsbataljoner.
Antalet fast anställda är ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden uppgår till ca 22 000.
Rikshemvärnsavdelningen är idag en del av Högkvarteret. Rikshemvärnsavdelningen är
Rikshemvärnschefens centrala stab och leder och inriktar förbandsproduktionen av stridskraften Hemvärnet. Från 2023 blir Rikshemvärnsavdelningen ett eget förband och byter namn till Rikshemvärnsstaben.

Vi erbjuder följande
 • Kompetensutveckling utifrån dina karriärsmål och verksamhetens behov
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du får träningskläder, ersättning för träningsskor och gymkort
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ekonomiavdelningens ansvarsområden präglas av stor variation och hög komplexitet och arbetar för att säkra en effektiv förvaltning av ekonomistyrningen. Avdelningen kommer att bestå av en ekonomichef, en senior controller och en controller. Stridskraftens utveckling, tillväxt och omstrukturering ställer höga krav på ekonomisk planering, uppföljning, återrapportering, kontroll och analys.

I rollen som controller är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att planera, budgetera, följa upp och analysera inom området personalekonomi. Du genomför ekonomiska analyser och avstämningar samt medverkar till att fram beslutsunderlag för styrning. Du har en rådgivande roll inom stridskraften och bidrar med förslag på effektiviseringar och förbättringar inom de verksamhetsområden som ekonomienheten bedriver. Du arbetar också tillsammans med ekonomichefen såväl strategiskt som operativt med förbandets finansiella styrning och ekonomiska resultat. Vidare är du delaktig i att utveckla dina arbetsuppgifter, arbetsmetoder och processer mot verksamhetens uppsatta mål.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • Minst två års sammanhängande erfarenhet av relevant arbete inom ekonom i statlig myndighet eller liknande verksamhet (t.ex. i roller som controller/förbandsekonom/ ekonomichef med arbetsuppgifter inom planering, budgetering, uppföljning och analys)
 • Aktuell erfarenhet av att självständigt ansvara för och driva ditt arbete
 • Goda kunskaper i MS Office med fokus på Excel
Meriter
 • Aktuell erfarenhet av relevant ekonomiarbete vid Försvarsmakten
 • Kännedom om Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell
 • Erfarenhet av lönekontroll
 • Dokumenterad erfarenhet av SAP-PRIO BO
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Genomförd värnplikt/GMU/GU
 • Erfarenhet av arbete på Försvarsmaktens Högkvarter
Personliga egenskaper

För att trivas och passa i rollen ser vi att du är en serviceinriktad lagspelare som levererar med hög kvalité. Du är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och van vid att prioritera ditt arbete. Du är också pragmatisk, analytisk och lösningsfokuserad. Vidare är duktig på att skapa och förvalta relationer på olika nivåer och du har en kommunikativ förmåga att förklara komplex information på ett begripligt sätt. Sist men inte minst är du prestigelös, flexibel och har en positiv inställning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en sex månaders provanställning.
Befattningen är civil och placerad vid Rikshemvärnsavdelningen i centrala Stockholm.
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Individuell lönesättning kommer att tillämpas.
Tester förekommer i rekryteringsprocessen.

Frågor om befattningen

Ekonomichef Alexander Yacoub Haddad tel. 076-636 85 99. För frågor om rekryteringsprocessen HR-Specialist Anna Aurell-Sundvall tel. 076-610 52 34.

Fackliga representanter
SACO/HKV: Camilla Robertsson
SEKO: Liselott Larsson
OFR/O: Arne Nilsson
OFR-S: Kjell Tetzlaff

Samtliga nås på telefon: 08 - 788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 14 oktober 2022. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I personliga brevet vill vi gärna att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (10 dagar kvar)