Controller till Must

Controller till Must

Controller till Militära Underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)
Har du analytisk förmåga och gillar att arbeta med siffor? Militära underrättelse-och säkerhetstjänsten söker nu en controller. Arbetet som controller innebär att du är en nyckelspelare i att utveckla övergripande metoder och verktyg för styrning och uppföljning av verksamhet och ekonomi.

Rollen innefattar både självständigt arbete men även att arbeta i team. Tillsammans med andra kommer du att arbeta med hela ekonomistyrningskedjan från planering, budgetering, prognoser, verksamhetsuppföljning, analyser till återrapportering. Tillsammans med teamet kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
  • Du har en examen från högskola/universitet med inriktning mot ekonomi, alternativt har du förvärvat motsvarande, dokumenterade kunskaper på annat sätt
  • God analytisk förmåga
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete som controller inom offentlig verksamhet, särskilt meriterande är erfarenhet från statlig förvaltning.
  • Erfarenhet att driva utvecklingsarbete kring arbetssätt, rutiner och funktioner.
  • Mycket goda kunskaper i Excel
För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du har en öppenhet för nya perspektiv, lätt för att samarbeta, är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat. Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Du har även förmåga att se helheten och kan utifrån ekonomiska underlag se samband och dra slutsatser samt ge förslag på åtgärder för hur vi kan bidra till en god ekonomisk hushållning inom organisationen. Du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i nära samarbete med kollegorna. Vi lägger stort vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är civil (oberoende). Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt ök.
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För mer information om befattningen
Kontakta sektionschef Viveca Svensson 08-788 75 00.

Fackliga representanter:

SACO Anders Markow, OFR/O Roger Ericsson, nås på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-31 innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 dec 2019 (19 dagar kvar)