Controller till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Controller till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Must planerings- och ekonomiavdelning söker en controller som vill vara med och bidra till Försvarsmaktens tillväxt.

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande!
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Inom Försvarsmakten finns det mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det även friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om rollen
Har du analytisk förmåga och gillar att arbeta med både siffror och verksamhetsstyrning? Arbetet som controller innebär att du är en nyckelspelare i att utveckla övergripande metoder och verktyg för styrning och uppföljning av verksamhet och ekonomi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen innefattar både självständigt arbete men även att arbeta i team. Tillsammans med andra kollegor kommer du att arbeta med hela ekonomistyrningskedjan från planering, budgetering, prognoser, uppföljning, analyser till återrapportering. Tillsammans med teamet kommer du också att få möjlighet att bygga upp nya rutiner och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
  • Du har examen från högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi, alternativt förvärvat motsvarande, dokumenterade kunskaper på annat sätt
  • God analytisk förmåga
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete som controller inom statlig förvaltning
  • Erfarenhet att driva utvecklingsarbete kring arbetssätt, rutiner och funktioner
  • Mycket goda kunskaper i Excel
Personliga egenskaper
För att du ska trivas hos oss tror vi att det är viktigt att du har en öppenhet för nya perspektiv, lätt för att samarbeta, är säkerhetsmedveten och känner stort ansvar för arbetsuppgift och resultat. Du har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde. Du har även förmåga att se helheten och kan utifrån ekonomiska underlag se samband och dra slutsatser samt ge förslag på åtgärder för hur vi kan bidra till en god ekonomisk hushållning inom organisationen. Vi lägger stort vikt vid personliga egenskaper.

För mer information om befattningen
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv " Controller" i ämnesraden

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed inte möjlighet till hemarbete

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 maj 2022 (1 dag kvar)