Chef Taktikavdelning HvSS

Chef Taktikavdelning HvSS

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation och metodik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.HvSS Taktikavdelning består idag av 5 befattningar för utbildning av hemvärnsbefäl. Arbetet som chef på HvSS taktikavdelning består i huvudsak av planering, utveckling och genomförande av hemvärnsbefälsutbildning, främst på kompani- och bataljonsnivå för hemvärnsförbandens behov. Det förekommer även stöttning mot övriga kurser vid HvSS. Befattningen är direkt underställd chefen för Utbildningsenheten.

Arbetsuppgifter:

Chef med personalansvar för avdelningen.
Leder utbildningen och ansvarar för den pedagogiska utvecklingen för de kurser som avdelningen har ansvar för. Leder och deltar i projekt främst i syfte att utveckla kursverksamheten. Tar fram lektionsunderlag och prioriterar vad som skall ingå i respektive ämne, vid olika kurser och olika nivåer. Beredd att på uppdag av högre chef lösa tillkommande uppgifter inom ramen för eget ansvars- och kompetensområde.

Krav:
Yrkesofficer lägst Majors grad (OF 3)
Mycket god samarbetsförmåga
Engagerad och drivande
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
God datavana
Körkort B

Meriterande
Erfarenhet som bataljonchef, tjänst vid utbildningsgrupp och kunskap om Hemvärnet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning vid återanställning i FM.
Heltid

Kontaktpersoner
Peter Nilsson, Chef UtbE telefon 08-5845 4934
Solveig Ravetti, C HR telefon 08-5845 4971

HvSS fackliga företrädare
OFR/O Anders Larsson
OFR/S Lennart Klingare
SEKO Roger Öberg

Samtliga nås genom FM växel 08-5845 4000

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)