Chef Säkerhetsavdelningen vid Resursproduktionsenheten på Högkvarteret

Chef Säkerhetsavdelningen vid Resursproduktionsenheten på Högkvarteret

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan och samtidigt arbeta med att skydda svenska intressen? Har du erfarenhet som ledare och en bakgrund inom säkerhetstjänst, juridik, projektledning eller upphandling? Till Högkvarterets Resursproduktionsenhet söker vi nu en utvecklingsinriktad och drivande chef till den nya säkerhetsavdelningen.

Resursproduktionsenheten (RPE) omfattar sex avd inom områdena Materielanskaffning, Logistik, Infrastruktur, Kommersiell verksamhet, Ledningssystemområdet och Säkerhet. Enheten ansvarar för det samlade stödet för att Försvarsmakten (FM) ska kunna producera krigsförband. Säkavd inom RPE stödjer all upphandling i FM där skyddsvärden förekommer. Stöd lämnas även vid internationella affärer där säkskyddsavtal krävs. Avd arbetar i nära samverkan med den kommersiella och juridiska avd samt den militära säkerhetstjänsten. Avd stödjer och kontrollerar kontrakterade företag och samverkar med andra statliga myndigheter, främst Försvarets Materielverk (FMV). Avd är under uppbyggnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avdC kommer du att organisera och leda arbetet inom avd och ansvara för utvecklings- och uppbyggnadsarbetet inom avd. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • Ansvara och vidareutveckla process och metod för säkskyddad upphandling med säkskyddsavtal (SUA) inom FM.
 • Ansvara för arbetet att utveckla metoder för att kontrollera och stödja uppbyggnad av säkskydd för materiel- och infraförsörjning.
 • Bygga upp nätverk och samverka med stödjande myndigheter såsom FMV, Fortifikationsverket (FORTV) och Säkerhetspolisen (SÄPO).
 • Kommunicera och presentera avd verksamhet inom FM samt med andra myndigheter och företag.
 • Leda arbetet med att styra och stödja FM förband avseende säkskyddad upphandling.
 • Delta vid företagsbesök och kontroller.
 • Utveckla utbildning om säkskyddad upphandling.
Kvalifikationer
 • Relevant högskoleexamen
 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av säkskyddstjänst
 • Dokumenterad erfarenhet som ledare
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Erfarenhet av förhandling, upphandling och/eller avtalsfrågor.
 • Dokumenterade kunskaper om personsäkerhet, IT-säkerhet, signalskydd och/eller fysiskt skydd.
 • Erfarenhet från arbete inom FM eller FMV.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett tydligt ledarskap, förmåga att skapa goda relationer och samarbeten. Vidare är du flexibel, prestigelös och har en mycket god kommunikativ förmåga då arbetet innebär en interaktion och ett samarbete med många olika organisationer och organisationskulturer. Du tar gärna ett helhetsperspektiv i både operativa och strategiska frågor. Du är social och bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.

Vid urval kommer mycket stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet mot FM ledarkriterier. Slutkandidaterna kommer att få genomföra kompletterande urvalsaktiviter.

FM är en mansdominerad organisation som strävar efter jämställdhet varför vi gärna ser kvinnor som sökande.

Övrigt
Resor kan förekomma nationellt och internationellt. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar: Stig-Olof Krohné, SC PROD RPE, 08 - 788 75 00 eller chefsutvecklare Elisabeth Hägerö Engström 08-788 75 00

Fackliga kontakter
Mikael Boox för OFR/O 08-440 83 37
Susanne Abele för SACO-S FM 076-876 62
Robert Oidermaa Försvarsförbundet för OFR/S 070-670 41 38
Lise-Lotte Larsson för SEKO 072-981 74 96

Välkommen med ansökan senast 2020-06-11 via www.jobb.forsvarsmakten.se Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev. Ange löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 11 juni 2020 (8 dagar kvar)