Central infrastruktursamordnare

Central infrastruktursamordnare

Befattningen erbjuder
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med fastighets- och lokalförsörjning vid en statlig myndighet. Du har vana av att leda projekt och har ett starkt driv att tillsammans med dina kollegor bidra till fortsatt utveckling av ditt arbetsområde. Du har ettstort intresse för totalförsvaret och vi ser gärna att du har erfarenhet från militärt arbete. Du trivs med administrativa arbetsuppgifter och är bekväm med hantering av data och ekonomi i databas.

Om enheten
Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens anläggningsenhet men du kommer att arbetsledas av och majoriteten av tiden tjänstgöra vid Högkvarterets infrastrukturavdelning. Tjänstgöringsort är Stockholm.

Du erbjuds en unik möjlighet att utveckla Försvarsmaktens arbete tillsammans med Fortifikationsverket avseende vidmakthållande och förvaltning av lokaler och fastigheter för hela försvarsmaktens räkning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Arbete inom delprocess vidmakthållande och nyttjande av infrastrukturresurser, exempelvis delta i arbete med strategisk resursplanering, hantering av FM hyresavtal och förvaltningsåtgärderm.m.
 • Bidra till arbetet med strategiskt lokalnyttjande genom utformning av rikstäckande styrningar och direktiv, rutinbeskrivningar, myndighetsöverenskommelser m.m.
 • Representera myndighetens intresse i samtliga förvaltningsrelaterade processer dvs underhållsplanering och renovering, driftplanering och nyinvesteringar som planeras och genomförs genom fastighetsägaren.
 • Projektledning för specifika projekt relaterat infrastrukturresurser.
 • Leda eller delta i FM arbete med utveckling av stödsystem PRIO Real Estate, Försvarsmaktens hyresavtalsdatabas samt hyreshanteringssystem.
 • Att med hög ämneskompetens företräda infrastrukturområdet internt i såväl beredningar som i dialoger med myndighetens verksamhetsutövare.
KRAV

Kvalifikationer
 • Akademisk examen med inriktning mot fastighet, eller motsvarande utbildning som Försvarsmakten bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet från arbete med lokalförsörjning, fastighets- och byggfrågor.
 • Erfarenhet av arbete med lokalplanering/effektivt lokalnyttjande och lokalstrategiska frågor.
 • Erfarenhet av arbete med och grundläggande kunskaper om avtalsfrågor och fastighetsjuridik.
 • Erfarenhet av arbete med och grundläggande kunskaper om fastighetsekonomi och redovisning.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Förmåga att förstå vikten av en korrekt hantering av sekretessbelagd information.
 • Förmåga att representera Försvarsmakten gentemot andra myndigheter och organisationer, exempelvis Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och andra aktörer.
Personliga egenskaper

Du är strukturerad och analytisk men för att trivas hos oss behöver du också vara stresstålig och öppen för att din arbetsdag kan fyllas med uppgifter du inte förväntade dig när du gick till arbetet på morgonen.

Ett intresse för fastighetsförvaltning och resursnyttjande i kombination med ett stort intresse för det militära försvaret av Sverige kommer att ge dig goda förutsättningar att trivas i rollen. Det är också positivt om du trivs i en synlig roll där du kan axla såväl projektledarroll som rollen att utbilda dina kollegor runt om i landet. Du är relationsbyggande och uppskattar mycket samverkan och dialog med både fastighetsägare och verksamhetsföreträdare för en bred verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare arbete vid statlig myndighet.
 • Tidigare arbete med vidmakthållande eller förvaltning av fastigheter och/eller lokaler i offentlig förvaltning.
 • God kunskap om Försvarsmakten och Fortifikationsverkets organisation, regelverk och verksamhet.
 • God kunskap avseende Försvarsmaktens infrastrukturprocess.
 • Erfarenhet av arbetsledande positioner eller positioner med informellt ledarskap.
Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum enligt ök.
Tjänsteresor förekommer regelbundet.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Marika Granberg, tfn. 0723958010.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Camilla Bramer, tfn. 0708953581.

Fackliga företrädare:
SACO: saco-s-fmtis@mil.se
TCO/Försvarsförbundet: forsvarsforbundet-f44@mil.se
SEKO: seko-forsvar-orebro@wips.mil.se
OFR/O: of-fmtis@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-25.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (5 dagar kvar)