Biträdande IT-säkerhetschef vid Ledningsstödsenheten

Biträdande IT-säkerhetschef vid Ledningsstödsenheten

Försvarsmakten söker en biträdande IT-säkerhetschef till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband (FMTIS) Ledningsstödsenhetens (LSE) stab, för närvarande placerad i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär samordning av IT-säkerhetsarbetet vid LSE. Vid behov sker arbetet i samverkan med FMTIS IT-säkerhetschef och driftägare av specifika system. Du leder utformandet av riktlinjer för IT-säkerhet samt säkerhets-, egenkontroll- och utbildningsplan avseende IT-säkerhet vid LSE. Därtill leder du utbildning av IT-säkerhet och ansvarar för förmedling av information om IT-säkerhet. Du ansvarar för kontroller av säkerhetsloggar, genomför och protokollför interna kontroller avseende IT-säkerhet.

Vid anskaffning av nya IT-system stödjer du för att kraven avseende säkerhetsskydd och övrig säkerhet tillgodoses. Du tar fram planer som rör vilka åtgärder som ska vidtas vid avbrott eller störningar i ett IT-systems funktion (kontinuitetsplanering) och stödjer enhetschefen och avdelningar i IT-säkerhetsfrågor utom säkerhetsskyddsområdet.

I arbetet ingår också att stödja övriga medarbetare med enhetens säkerhetskyddsanalys samt systemägare inför beställning av IT-säkerhetsfunktionalitet.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Ledningsstödsenheten är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

LSE stödjer Högkvarteret och försvarsgrensstaberna med sambandscentraltjänst, signalskyddstjänst samt IT-stöd. LSE Stab innehåller flera olika funktioner som stödjer hela LSE. Avdelningen är också sammanhållande för inkommande uppgifter och lämnar samlade underlag från enheten.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial civil examen inom informationssäkerhet alternativt dokumenterad reell kompetens
 • Goda kunskaper i befintlig lagstiftning såsom säkerhetsskyddslagen, OSL mm
 • Teknisk förståelse och kunskap gällande IT och säkerhetsskydd
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
 • Körkort B
Meriterande
 • Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten alternativt dokumenterad motsvarande civil utbildning
 • Arbetslivserfarenhet av IT- och informationssäkerhet inom Försvarsmakten eller annan motsvarande statlig myndighet
 • God förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Utbildad säkerhetshandläggare i Försvarsmakten eller förvärvad motsvarande kunskap
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering. Vi ser gärna att du har en hög säkerhetsmedvetenhet, snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du har en god pedagogisk och social förmåga och som kan arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-01.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Magnus Lindstedt, 070-924 78 95. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 maj 2021 (18 dagar kvar)