Arbetsmiljöhandläggare med fokus på hållbar utveckling

Arbetsmiljöhandläggare med fokus på hållbar utveckling

Är du en Arbetsmiljöhandläggare med erfarenhet av att arbeta konsultativt inom arbetsmiljö- och rehabiliteringsarbetet? Då finns nu en unik möjlighet att söka sig till Försvarsmaktens HR Centrum, som söker en Arbetsmiljöhandläggare i en verksamhet som är under stor förändring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Arbetsmiljöhandläggare vid Försvarsmaktens HR Centrum (FM HRC), är du placerad på en ny befattning inom förbandet där stort fokus blir på arbetsmiljöarbetet. Vid förbandet finns en rutinerad Arbetsmiljöhandläggare där ni tillsammans med med era kompetenser kommer att möta det utökade behovet av stöd i arbetsmiljöarbetet, som finns med anledning av en större organsation vid flera verksamhetsorter. Du samordnar tillsammans med vår nuvarande Arbetsmiljöhandläggare och lägger upp det lokala systematiska arbetsmiljöarbetet, stödjer i uppföljning, genomför utbildningar samt utformar underlag för lokala styrdokument inom FM HRC. Du ingår i HR/Kommunikationsavdelningen som är organiserad i förbandets stab. Avdelningen består f.n. av sex medarbetare, men växer vid årsskiftet.

Kvalifikationer:
  • Vi söker dig som har akademisk eller annan relevant utbildning med arbetsmiljöinriktning.
  • Du har god kunskap om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt övriga författningar inom området.
  • Du har minst 2 års erfarenhet av arbetsmiljö och rehabiliteringsarbete samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt.
  • Du har arbetat med hälsofrämjande verksamhet.
  • Du har B-körkort, då verksamheten bedrivs vid flera orter.
Personliga egenskaper:
Som person drivs Du av och trivs med att hitta och genomföra förbättringar. Det är av vikt att du är kommunikativ i tal och skrift och har lätt för att skapa nya kontakter. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att arbeta strukturerat.
För att leva upp till ledningens och organisationens krav bör du förutom ovanstående ha ett engagemang, god samverkans- och leveransförmåga.

Meriterande:
  • Arbetat med att kartlägga, utreda och följa upp arbetsmiljörisker.
  • Genomfört arbetsmiljöutbildningar.
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en god ambassadör för Försvarsmaktens HR-koncept och står upp för och driver arbetet i utpekad riktning: Enkelt, Enhetligt och Effektivt. Vid HR/KOM-avd berörs du i första hand av följande mål:
  • Ordning och Reda - Stärka chefen som arbetsgivarföreträdare.
  • Verkar för att chefernas administrativa uppgifter inom HR-området minskar.
Alla medarbetare inom FM HRC har ett ansvar i att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet samt står bakom vår värdegrund.

Övrigt:
Tillsvidareanställning med sex månades provanställning.
Placeringsort: Stockholm.
Tillträde efter ök, men vi ser gärna så snart som möjligt.
Individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktpersoner:
HR-chef Marie Andersson, marie.andersson@mil.se
Arbetsmiljöhandläggare, Gunilla Wallin, gunilla.wallin@mil.se
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson (HKV), camilla.robertsson@mil.se
SEKO: Lise-Lotte Larsson (FMLOG), liselott.larsson@mil.se
OFR/S: Pia Almström (HKV), pia.almstrom@mil.se
OFR/O: Therese Lund (FM HRC), therese.lund@mil.se
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 sept (12 dagar kvar)