.Net Utvecklare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

.Net Utvecklare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå. Vi söker nu nya medarbetare till sektionen för att kunna öka vår leveransförmåga för att stödja Försvarsmaktens tillväxt.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet tillsammans med trevliga och erfarna utvecklare och tekniska specialister med mångårig erfarenhet av vår verksamhet. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Eftersom vi jobbar så tight ihop inom teamet jobbar vi upp en stark teamkänsla som skapat en stor psykologisktrygghet inom gruppen. Du kommer få en möjlighet att utvecklas, både som person och utvecklare hos oss samtidigt som du bidrar till ett starkare försvar i en osäker omvärld.

Om enheten
Sektionen stödjer Must verksamhet och övriga Försvarsmakten, nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer med applikationsutveckling och applikationsförvaltning. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som utvecklare tillhör du ett utvecklingsteam som jobbar med utveckling, vidareutveckling och förvaltning av MUST interna applikationer. I teamet ryms hela utvecklingsprocessen; från framställning av detaljerade krav till lansering och underhåll av applikationer. Tillsammans med ditt team kommer du att utveckla MUST och Försvarsmaktens egna klientapplikationer. Applikationerna för Windowsplattformen utvecklar du bland annat i Visual Studio med .NET som ramverk. Du kommer att arbeta i tvärfunktionella team som jobbar för att knyta ihop den totala leveransen till verksamheten vi stödjer.

Vi jobbar agilt med 2-veckors sprintar enligt SCRUM. Som anställd på MUST kommer du att vara med på vår tillväxtresa för ett starkare försvar som klarar varje utmaning och därmed kunna deltaga och påverka våra nuvarande och framtida IT-miljöer och applikationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av objektorienterad programmering, har kunskap i .NET och har ett stort intresse och vilja att utvecklas som programmerare. Du trivs i en roll där du får ta egna initiativ, komma med egna idéer och vill vara med och bidra till vår fortsatta resa i att stödja ett säker Sverige i en osäker omvärld.
  • Avslutad utbildning som systemvetare, högskoleingenjör eller civilingenjör inom relevant område, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av programmering och ramverket .NET
  • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift, inklusive att tekniskt dokumentera sitt arbete.
Meriterande
  • Arbetat med komplexa IT-miljöer med höga säkerhetskrav.
  • Erfarenhet av Windows presentation foundation (WPF), Windows Forms eller liknande ramverk för gränssnitt i applikationer.
  • Erfarenhet av API-design.
  • Erfarenhet av SQL och databasprogrammering.
  • Erfarenhet av Testdriven utveckling.
  • Erfarenhet av arbete inom offentligsektor, myndighet eller politiskt styrd organisation.
  • Kunskaper inom IT-utvecklingsmetodik (Scrum) och IT-förvaltning.
Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Vi söker dig som har god förmåga att arbeta i team och skapa goda samarbeten med kollegor från andra teknikområden. Som person är du lugn och metodisk. Med ett starkt driv och stort engagemang. Du är en initiativrik person med förmågan att komma på lösningar på de tekniska utmaningar du har till uppgift att lösa. Gott samarbete är för dig givet och en garant för att god kvalitet uppnås. Variationen i arbetsuppgifterna kräver att du är prestigelös och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och situationer

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm i Försvarsmaktens lokaler (ej hemarbete) tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma. Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Utvecklare .NET" i ämnesraden.

Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/HKV, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (17 dagar kvar)