Utvecklingsorienterad lönechef till FRA

Utvecklingsorienterad lönechef till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad chef till löneenheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande unik verksamhet.På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som lönechef ansvarar du tillsammans med dina medarbetare inom enheten för att utveckla myndighetens löneprocess. Du säkerställer en god arbetsmiljö och en effektiv löneproduktion med hög kvalité. En central del i ditt arbete kommer vara att ha en drivande roll i att införa ett nytt lönesystem och effektivisera arbetssätt inom löneområdet vid myndigheten. Som enhetschef har du budget-, verksamhets- och personalansvar, men du deltar också i det dagliga arbetet. Andra arbetsuppgifter innefattar viss samverkan med andra myndigheter, deltagande i olika projekt, såväl inom HR-kontoret som i andra delar av verksamheten. Resor kan förekomma inom Sverige.

Du kan

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har flera års erfarenhet av lönearbete där du har tolkat lag och avtal inom området. Vi ser också att du har arbetat i en chefsroll eller ledarroll. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av arbete inom staten eller annan offentlig verksamhet. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med projektledning, samt med utveckling av verksamhet och processer. Erfarenhet av tjänstepensioner och arbete i system som Palasso ser vi som meriterande.

Vidare ser vi att du behärskar Officepaketet och har mycket goda kunskaper i Excel samt i HR-/lönesystem. Du behärskar också svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Du är

Rollen innebär omfattande kontakter med olika funktioner både internt och externt, vilket ställer höga krav på personliga egenskaper och förhållningssätt. Vi ser att du kan planera och organisera arbetet väl, samtidigt tar du initiativ och kan prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är en problemlösare med förmåga att ta dig an komplexa frågor. För att lyckas i din roll krävs även att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt förmågan att göra korrekta avvägningar och visa på ett gott omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som lönechef hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta HR-chef Johan Sandström på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-24

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Johan Sandström
Telefon 08-471 46 00
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 24 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.