Teknisk installatör till FRA

Teknisk installatör till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en självgående och flexibel problemlösare för arbete med tekniska installationer. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex teknisk miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som installatör ansvarar du för tekniska installationer av system, kablage, el och nätverk (t.ex. fiber, TP och koaxial). Du arbetar också med mekanisk installation och tillverkning av kablage (koaxial, parkabel).

Arbetet sker främst i verkstadsmiljö och datahallar men även utomhus vid behov. Att lämna information till dokumentation och i vissa fall själv uppdatera dokumentation efter slutförd installation utgör också en del av tjänsten. Du kommer att ha mycket interna kontakter med andra installatörer, installationsplanerare och konstruktörer. Resor inom landet förekommer.

Du kan
Vi söker dig som har en gymnasial utbildning som minimum, gärna med inriktning på el eller installation. Meriterande är om du dessutom har fiber- och nätverksutbildning liksom om du har mastintyg. Skyliftutbildning och intyg i Heta Arbeten är en fördel om du har men inget krav.

Vi ser att du har ett par års erfarenhet av installationsarbete. Det är positivt om du även har arbetat med elkonstruktion. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska, behärskar du även engelska är det en fördel. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som samarbetar effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Du tar stort ansvar för dina uppgifter, sätter upp höga mål för dig själv och tar initiativ till nya aktiviteter som kan främja det fortsatta arbetet. Med din uthållighet behåller du ett realistiskt perspektiv i olika situationer och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Vi ser att du har förmåga att förstå komplicerade sammanhang och på ett analytiskt sätt hittar nya metoder för att lösa olika problemställningar. Det krävs att du är flexibel för att möta förändrade behov samt att du med god struktur och utan att göra avkall på kvalitet kan prioritera under tidspress. Då tjänsten innefattar många interna kontakter krävs det att du har lätt för att skapa goda relationer och att du har god förmåga samt vilja att hjälpa andra.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan.
Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll.
Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Yvonne Gustavsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-05-05.
Mer info
Kontaktperson Yvonne Gustavsson
Telefon 08-471 46 00
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som installatör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.