Systemadministratör Linux till svensk underrättelsetjänst

Systemadministratör Linux till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Vi söker fler medarbetare till våra Linux-team. Vi letar efter dig som vill arbeta som systemadministratör och vill delta i arbetet med att stödja svensk underrättelseverksamhet. Som systemadministratör hör du i detta fall till avdelningen för teknik. Här arbetar vi med drift och förvaltning av befintliga system, men också utveckling inom infrastruktur och projekt som stödjer kärnavdelningarna.

Vi söker nu dig som vill arbeta som systemadministratör med inriktning på Linux som operativsystem. Inom detta område erbjuder vi utmanande och stimulerande arbetsuppgifter som består av daglig support, felsökning, installation, uppgradering och drift. Andra arbetsuppgifter kan vara att delta i utvecklingsprojekt samt visst installationsarbete i en Linuxbaserad miljö. Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är också ett högt fokus på IT-säkerhet.

Du kan

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Förutom en bred teknisk kompetens vill vi att du har kunskaper kring servrar och systemadministration inom Linux/Unix samt har god kunskap om nätverksutrustning.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom IT-säkerhet, PKI, virtualisering, Python, OpenShift och containerlösningar, Hadoop och/eller Elastic. Det är även meriterande om du har erfarenhet av scripting i till exempel Puppet eller Ansible.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 58. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-11-08.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Telefon 08-471 40 58
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Administration, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.