Förskollärare sökes till Förskolan Gläntan i Sätra, heltid månadslön

Förskollärare sökes till Förskolan Gläntan i Sätra, heltid månadslön

Nu välkomnar vi dig att söka denna heltidstjänst hos oss som förskollärare på avdelningen med barn mellan 2-4 år.

Vårt arbetslag består av glada pigga kreativa personer varav fyra Förskollärare, och en Ateljerista samt sju barnskötare varav en är IT konsult som säkerställer digitaliseringen efter nya läroplanen.

Förskolan Gläntan är en mötesplats med tre avdelningar för barn mellan 1-5 år. Förskolan är belägen vid Sätras stora naturområden och parker som inbjuder till lek och utforskande, ett stenkast bort ligger den vackra Mälaren.

Att arbeta som förskollärare på Förskolan Gläntan är något helt unikt vilket innebär betydelsefulla – möjligheter med vår grundare sedan 1994 som ger dig möjligheten att få påverka och bidra till barns utveckling.

Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans mellan bildning, lärande och omsorg.

Vi arbetar efter Reggio Emilia filosofin, en pedagogik som ständigt förnyas och utvecklas med barnets behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändring.

Förskolan startade för 25 år sedan med att arbeta efter Reggio Emilia Filosofin med samma ledning, med det i vår historia ser vi oss som en av de ledande att jobba efter Reggio Emilia filosofin i Stockholm.

Som förskollärare hos oss kommer du få en ledande roll där du planerar arbetet, genomför uppföljningar samt analyserar för att förbättra och utveckla verksamheten tillsammans med arbetslaget.

Du kommer få arbeta aktivt utifrån barngruppens intresse och behov. Vi ser att du är med och bygger upp och utvecklar lärmiljöer som inspirerar och lockar till utforskande och lek där barnen alltid står i centrum.

Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet.

I arbetet med att utveckla verksamheten finns också en nyfiken ledning, Ateljerista och IT konsult som kommer vara ditt bollplank, som kan komma med idéer och tips för att underlätt ditt jobb.

Vi ser den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete, samt ett bra kollegialt samarbete med flera förskollärare där vi skapar förutsättningar för barnens lärande i projektarbetet.

I olika mötesforum diskuterar och reflekterar du tillsammans med kollegor kring barnens utforskande och lärande.

Hos oss möter du engagerade och kompetenta kollegor och får tillgång till digitala verktyg, samt ständig kompetens utbildning och en tydlig organisation.

Och självklart kommer du få jobba med våran grundare till Förskolan "Moa Gehlin" som är både ägare och VD för Förskolan Gläntan AB sedan starten 1994.

Moa har en mycket unik och gedigen bakgrund med sin uppväxt i Italien där Reggio Emilia filosofin kommer ifrån och från en mycket erkänd konstnärsfamilj.

Detta gör att Moa har ett mycket välutvecklat sinne för färg och form som nu ligger till grunden för Förskolans unika miljöer för barnen.

En bättre chef och ledare kan du inte få, om du vill utvecklas i din roll som förskollärare.

Kvalifikationer

Vi ser att du har förmågan att se möjligheter och tycker om utmaningar. Du ska dokumenterar arbetet och lärandet tillsammans med barnen genom pedagogisk dokumentation i daglig närvaro av ledningen.

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Om du är nyexaminerad erbjuds du mentor under ditt första år som förskollärare.

För dig är digitala verktyg ett självklart val i din roll som pedagog för kommunikation, skapande, undervisning samt lärande i ett pedagogiskt sammanhang. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs är ett måste.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande.

Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig och har ett lösningsinriktat arbetssätt. Förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje.

Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dokumentations tid flera timmar i veckan och pedagogiska måltider, arbetskläder, friskvårdsbidrag och självklart kompetenta och professionella kollegor och en ledning som alltid är på plats.

Barnskötare sökes heltid

Arbetsbeskrivning:

Det dagliga arbetet består av att vara med i det pedagogiska arbetet och vara med på förskolans aktiviteter.

Barnens åldrar varierar mellan 1-5 år

Kvalifikationer:

Tidigare erfarenhet av arbete med barn.

Det är meriterande om du är utexaminerad barnskötare, alternativt har påbörjat studier inom området.

Du behöver också behärska svenska i tal och skrift.

Låter det som ett jobb för dig? Då är du välkommen med din ansökan!

Övrigt
  • Vi följer lagen om begäran ur Polismyndighetens belastningsregister vid anställning
  • Ansökningarna behandlas fortlöpande
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forskolan-glantan.se/copy-of-hem
Sista ansökningsdag 24 dec 2019 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi fortsätter att utvecklas och kommer nu stärka upp flera av våra positioner på Förskolan Gläntan i Sätra för att möta behovet inom förskolan

Förskolan Gläntan är en mötesplats med tre avdelningar för barn mellan 1-5 år.

Förskolan Gläntan är belägen i Sätra med närhet till Mälaren, naturområden och parker som inbjuder till lek och utforskande

Vi erbjuder stora, ljusa och lokaler där vi utvecklar och stimulerar barnens fantasi och kreativitet i en inspirerande miljö som lockar till nyfikenhet

Förskolan Gläntan i Sätra arbetar efter Reggio Emilia filosofin, en pedagogik som ständigt förnyas och utvecklas med barnets behov som utgångspunkt och i takt med det moderna samhällets snabba förändring.