Processledare till Länsförsäkringar AB

Processledare till Länsförsäkringar AB

IT inom Länsförsäkringar AB har nyss avslutat en transitering till ny driftsleverantör. Nu startar transformationen för att säkra effektiva arbetssätt. Gruppen Metod och Processer säkrar effektiva processer och metoder inom IT-utveckling, förvaltning, IT-drift och produktion. Vi söker nu en processledare för de processer och metoder som används inom drift och produktion. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en nyckelfunktion inom IT.
Om jobbet

Som processmanager blir ditt ansvar att säkerställa att produktionsavdelningen har effektiva processer som nyttjas och är ändamålsenliga. Att de är dokumenterade och att övergångarna till angränsade verksamhetsområden fungerar och är smidiga. Du kommer att ha ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom produktionsavdelningen och dina kollegor inom gruppen Metod och processer.

I rollen ingår bland annat att:
 • Utifrån ITIL- ramverket säkerställa processer som bidrar till en effektiv driftverksamhet och är anpassade efter Länsförsäkringar AB:s förutsättningar.
 • Driva utvecklingen av det metod- och verktygsstöd som krävs för att säkra effektiva ITIL- processer.
 • Dokumentera processer och ta fram stödjande instruktioner
 • Utbilda och stödja den operativa organisationen
 • Etablera nyckeltal och utvärderingar för att mäta efterlevnad och processeffektivitet
 • Tillsammans med chefer och medarbetare inom produktion kontinuerligt förbättra processer, metoder och arbetssätt
 • Tillsammans med processledare för IT-förvaltning och IT-utveckling säkra smidiga processövergångar mellan IT:s olika verksamhetsområden
Vem är du?
Vi söker dig som är/har:
 • ITIL certifierad
 • Erfarenhet av ITIL processutveckling och ITIL implementation inom "transiton and operations services"
 • God kunskap om IT infrastruktur och applikationsdrift baserad på en operativ erfarenhet av området
 • En påvisad förmåga att implementera ITIL processer
 • Erfarenhet av outsourcad drift- och utvecklingsverksamhet
 • Relevant högskoleutbildning och/eller flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Det är meriterande om du har erfarenhet av applikationsutveckling och förvaltningsstyrning enligt PM3 modellen.

Som person gillar du

att driva frågeställningar samt att, förbättra, förenkla och hitta effektiva arbetssätt. Du är pragmatisk och gillar att hitta lösningar i samarbete med andra med ett öppet mind-set. Du har en stor pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i skrift både på svenska och också engelska. Vi ser gärna att du har har goda ledarskapsförmågor. Det är också viktigt att du är en lagspelare och lyhörd för andra. Låter det spännande?

Om oss
IT-enheten inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Vi sitter i trevliga lokaler på Gärdet i Stockholm, nära tunnelbana och buss. För våra medarbetare kan vi bland annat erbjuda egen motionsanläggning och friskvårdstimme, personalrestaurang samt förmånsportal.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 072-514 29 36, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.
Mer info
Kontaktperson Lena Wassén
Telefon +46850885902
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren