Datascientist till Exergi

Datascientist till Exergi

I rollen som Data scientist kommer du att jobba med den senaste tekniken inom energisektorn och därmed verka i ett område som har tillgång till stora dataströmmar. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en Data scientist som ska arbeta med att ur stora datamängder bygga avancerade analysmodeller och algoritmer med syftet att förbättra produktions- och distributionsverksamhetens produktivitet och effektivitet. Dina huvuduppgifter kommer att vara:
  • Tillsammans med verksamhets- och processexperter identifiera områden där Data science och tillämpad analys skulle skapa stort värde
  • Bygga modeller och algoritmer som tillämpas för t.ex. anomalidetektion i livedataströmmar från en stor mängd sensorer eller predicera när specifika fel är på väg att inträffa.
  • Bygga datadrivna prototyper för olika användningsfall över strategiska fokusområden inom Stockholm Exergi.
  • Då teamet och rollen som Data scientist är ny kommer du även att arbeta med att ta fram nya arbetssätt för samt vara med att påverka och bygga framtida tech-lösningar.
Rollen

I rollen som Data scientist kommer du att jobba med den senaste tekniken inom energisektorn och därmed verka i ett område som har tillgång till stora dataströmmar i storleksordningen 60 000 signaler kontinuerligt strömmande från industriella processer och där Data science ännu inte blivit applicerat i någon större skala.

Du kommer också vara del i ett nystartat team som ses som kritiskt för att ta Stockholm Exergi till nästa nivå när det kommer till praktisk dataanalys. Arbetet är kommer att vara operativt såväl som explorativt och du kommer jobba med att applicera din djupa kunskap på Stockholm Exergis produktions- och distributionsanläggningar i samverkan med tekniska områdesexperter för att förstå var och hur Data science-tillämpningar skapar störst värde. En vilja till nytänkande och att ligga i framkant präglar teamet, vi jobbar med start-ups, använder oss av och försöker förstå den senaste tekniken.

Kvalifikationer

Vi ser att du har teknisk högskoleutbildning (Civilingenjör eller motsvarande inom teknik, data, matematik, fysik, eller dylikt) med inriktning på statistik och tillämpad matematik eller beräkningsfysik bekväm med att tillämpa statistik, såsom regressionsanalys, hypotes och signifikanstest inom ett affärssammanhang. Du har praktisk erfarenhet och kunskap om:
  • Maskininlärning och minst ett maskininlärningsbibliotek, t.ex. Torch, Caffe, TensorFlow eller CNTK.
  • Molnbaserade tjänster (GCP, AWS, Azure eller liknande)
  • Att ha designat, byggt och produktionssatt data science-lösningar m.h.a. NoSQL, Python eller R.
Slutligen har du goda kunskaper i engelska och/eller svenska i tal och skrift.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 26 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.