Medarbetare till Bonds & Structured Products

Medarbetare till Bonds & Structured Products

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare i teamet Bonds & Structured Products kommer du att bli en viktig kugge i Euroclears arbete utåt, där du dagligen har många externa kontakter med kunder som aktiebolag, banker, fondkommissionärer, fondbolag och fond distributörer.

I ditt arbete kommer du bland annat att övervaka orderhanteringen för vår fondtjänst samt registrera och vägleda kunder i hanteringen av olika corporate actions såsom emissioner och utbetalningar. I arbetet ingår även att granska villkor för registrering av nya finansiella instrument. Vidare kan du komma att bli involverad i utvecklingsprojekt för att anpassa processer till förändringar på marknaden.

Bonds & Structured Products består i dagsläget av åtta medarbetare och en gruppchef.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom bank/finansbranschen. Du bör ha ett intresse för värdepapper och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i VPC-systemet och förståelse för fonder och dess flöden i marknaden.

Du bör vara stresstålig, flexibel och van vid en arbetsmiljö där fokus ibland skiftar fort. Teamet arbetar mot snäva deadlines och hjälps åt att lösa uppgifter gemensamt med stor noggrannhet.

Du är socialt lagd och har ett stort fokus på kundservice, även under tidspress. Att du är en lagspelare och duktig på att samarbeta inom teamet, avdelningen och företaget ser vi som en självklarhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 38,5 tim/vecka. Som anställd får du friskvårdsbidrag och du erbjuds även Ticket Rikskortet.

Tjänsten ska tillsättas så fort som möjligt och ansökningarna kommer att gås igenom löpande efterhand som de kommer in.

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Euroclear med Amendo.

Du är välkommen med din ansökan via vår hemsida, urval sker löpande, skicka in din ansökan omgående! För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Emelie Alm.

Följ oss gärna på LinkedIn!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Amendo Bemanning & Rekrytering
Sista ansökningsdag 25 nov (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euroclear Sweden startade verksamheten 1971 under namnet Värdepapperscentralen, som senare blev VPC, och från år 2008 är företaget en del av Euroclear Group. Verksamheten bygger på ett aktivt samarbete med bland annat banker, fondkommissionärer och emittenter - bolag som emitterar/ger ut värdepapper. Euroclear erbjuder långsiktiga, säkra och kostnadseffektiva tjänster för utgivare av finansiella instrument, banker och fondkommissionärer. Tjänsterna innefattar utgivning och administration av finansiella instrument, avveckling av transaktioner med aktier, räntebärande värdepapper samt att vi för aktie- och skuldböcker åt över 1 600 emittenter.

Företaget erbjuder även en palett av bolagsstämmorelaterade tjänster. Euroclear Sweden ingår i Euroclear Group som är världens största leverantör av tjänster för inrikes och gränsöverskridande transaktioner av obligationer, aktier, derivat och fonder. Euroclear Group är användarägt och omfattar Euroclear Bank, baserad i Bryssel, liksom Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Netherlands, Euroclear Sweden och Euroclear UK & Ireland. Euroclear äger också EMXCo, Storbritanniens ledande leverantör av fondorderförmedling. Företaget sitter i nya lokaler i Stockholm Waterfront Building bredvid Stockholm Centralstation och är ca 95 medarbetare.
Euroclear erbjuder ett spännande arbete tillsammans med erfarna och trevliga kollegor. Teamet Bonds & Structured Products har mycket kontakt med olika aktörer inom finansbranschen som gör att du får ett stort nätverk av kontakter hos emittenter, banker och fondkommissionärer.