Ekonom/Jurist sökes för ett uppdrag inom aktiebranschen!

Ekonom/Jurist sökes för ett uppdrag inom aktiebranschen!

Är du nyutexaminerad ekonom eller jurist och letar efter en språngbräda in i aktiebranschen? I denna tjänst har du möjlighet att bredda ditt kontaktnät inom bank/finansbranschen samt mot advokatbyråer för din framtida karriär!

Dina arbetsuppgifter

I samband med bolagsstämmor som äger rum mellan februari-maj hjälper Euroclear några av Sveriges största bolag att genomföra stämman. Du kommer att till största del sitta i telefon och svara på frågor gällande bolagsstämman till kunder och ombud. Andra arbetsuppgifter är att:
  • Granska och anmäla fullmakter
  • Administrativa uppgifter i Word/Excel
  • Följa med projektledare ut på möten och förbereda inför stämman
  • Skicka ut kallelser
  • Matcha uppgifter mot aktieböcker
  • Följa med ut på stämmor och vara behjälplig i mötet
Under dina tre månader kommer du att få ansvara över cirka 8 bolag och totalt ska ca 70 stycket bolagsstämmor förberedas. Du kommer att få en introduktion så att du känner dig säker och bekväm i din roll. Du kommer i din roll att få ett brett kontaktnät inom bank och finansbranschen men även med jurister och advokatbyråer.
Det kommer att vara ca 8 stycken konsulter med samma arbetsuppgifter, ni kommer att arbeta tätt ihop och skapa en gemenskap. Helger och kvällar kan förekomma.

Din profil

Skallkrav
Avslutad ekonomi eller juristexamen
Svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Någon form av tidigare arbetslivserfarenhet
Vi söker åt kunds räkning dig som är lyhörd, strukturerad och noggrann. Du kan hantera professionella samtal likväl som att bemöta äldre personer. Du tycker om att arbeta i ett team med arbetsglädje och har en nyfikenhet för att komma in i branschen. Av tidigare erfarenheter från konsulter är detta en rolig men intensiv period.

Villkor

Start: Februari eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 3 månader
Placering: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Framtiden
Sista ansökningsdag 21 jan (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

bidrar till en säker och effektiv hantering av värdepapper på den svenska marknaden. I Euroclear Swedens digitala värdepapperssystem hanteras själva utbytet av värdepapper, bland annat aktier eller obligationer, och pengar till följd av handeln som sker på t.ex. Stockholmsbörsen och andra marknadsplatser.
Euroclear har två huvuduppgifter vilka är kontoföring och avveckling. Att registerföra de värdepapper som finns på konton i deras värdepapperssystem. Tillhandahållande av tjänster för banker och finansiella institut att processa köp-/-säljtransaktioner och därmed flytta värdepapper mellan konton i systemet.
Euroclear har idag 95 anställda i Sverige men har även kontor internationellt.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.