Relationship Manager

Relationship Manager

Euroclear rekryterar till tjänsten som Relationship Manager och erbjuder dig möjligheten att vara med på resan att förändra och utveckla marknadens finansiella infrastruktur. Euroclear Sweden satsar på området emittenttjänster för aktiebolag och den här rekryteringen är en viktig pusselbit i det arbetet.

Som Relationship Manager arbetar du aktivt med affärsutveckling och marknadsåtgärder för att stärka Euroclears kundrelationer, främst mot börsnoterade bolag, vilket kräver en djup marknadskännedom och ett starkt nätverk. Du driver ett proaktivt och marknadsnära arbete för att tillsammans med dina kollegor och kunder driva utvecklingen av nya lösningar för aktieemittenter. Din roll innebär även ansvar för att sälja in dessa lösningar på ledningsnivå vilket kräver en stark analytisk förmåga och bra presentationsteknik.

På kontoret i centrala Stockholm arbetar närmare 100 medarbetare och som anställd på Euroclear får du möjlighet att arbeta i en internationell miljö som präglas av öppenhet och mångfald. Vi erbjuder också en rad förmåner inom träning och hälsa för att skapa balans i livet för våra medarbetare.

Dina ansvarsområden:
  • Relationsbyggande åtgärder för att stärka och utveckla Euroclears kundrelationer
  • Representera Euroclear vid marknadsdagar, events och seminarier i syfte att informera och marknadsföra nya och befintliga produkter/tjänster
  • Strategisk affärsutveckling av nya produkter tillsammans med kunder och interna kollegor på Euroclear
  • Tillsammans med produktteamet arbeta med att skräddarsy och anpassa nya tjänster till kunder
  • Bygga starka interna och externa nätverk i syfte att erbjuda bästa möjliga rådgivning och service till kund.
Din bakgrund:
  • Du har en akademisk examen inom ekonomi och/eller juridik
  • Du har bevisad erfarenhet av att bygga relationer och nätverk inom, för tjänsten, relevant område
  • Vi ser gärna att du har arbetat inom Investor Relations på ett börsnoterat bolag
  • Kunskaper inom värdepappershandel, förvaltning och finansiella produkter är meriterande
  • Du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Din ansökan

Låter detta som något för dig? Vi ser fram emot att höra från dig! Skicka gärna din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Max Hedgren, max.hedgren@humancapital.se eller 070-777 50 36.

#LI-DNI
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 apr 2021 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euroclear Sweden är sedan 1971 Sveriges värdepapperscentral och tillhandahåller en digital plattform för värdepappershantering som bidrar till en säker och effektiv handel med värdepapper på den svenska marknaden. Bolaget ingår sedan 2008 i Euroclear-koncernen som innefattar Euroclear Bank med rating AA+ från Fitch Ratings och AA från Standard & Poor's, samt värdepapperscentralerna i Belgien, Finland, Frankrike, Nederländerna, Sverige, Storbritannien och Irland. www.euroclear.com/sweden