Operationsmedarbetare till Euroclear Sweden

Operationsmedarbetare till Euroclear Sweden

Nu söker vi en vass medarbetare till Business Operations! Du ska trivas att arbeta i ett högt tempo i en utvecklande internationell miljö! Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från bank eller värdepappersbolag.

Arbetsbeskrivning:

Tjänsten är bred och tanken är att du skall stödja samtliga grupper på Business Operations. Tjänsten är av administrativ karaktär och spänner över alla våra tjänster såsom, Settlement, ägarförteckningar, Corporate actions, betalningar etc.

Kvalifikationer och egenskaper:

Vi ser gärna att du har en utbildning på högskolenivå samt intresse av finansmarknaden.

Denna tjänst kommer att ge dig en bred inblick i svensk värdepappersmarknad och är tidsbegränsad till 31 december 2021.

Du trivs att arbeta i grupp och har en positiv attityd mot såväl kund som kollega. Du gillar struktur, är noga och håller en god ordning och reda. För att prestera bra i denna roll är du administrativt lagd med förmågan att kunna hålla många bollar i luften då tempot är högt. Ett krav är att du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Tjänsten skall tillsättas 1 september 2021.

Din ansökan:

Låter detta som du? Varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss på Human Capital redan idag då intervjuer sker löpande. För mer information vänligen kontakta Anna-Ida Hallberg på anna-ida.hallberg@humancapital.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 18 aug 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euroclear Sweden startade verksamheten 1971 under namnet Värdepapperscentralen, som senare blev VPC, och från år 2008 är man en del av Euroclear Group. Verksamheten bygger på ett aktivt samarbete med bland annat banker, fondkommissionärer och emittenter - bolag som emitterar/ger ut värdepapper. Euroclear erbjuder långsiktiga, säkra och kostnadseffektiva tjänster för utgivare av finansiella instrument, banker och fondkommissionärer. Tjänsterna innefattar utgivning och administration av finansiella instrument, avveckling av transaktioner med aktier, räntebärande värdepapper samt att vi för aktie- och skuldböcker åt över 1 800 emittenter. Vi erbjuder även en palett av bolagsstämmorelaterade tjänster.
Euroclear Sweden ingår i Euroclear Group som är världens största leverantör av tjänster för inrikes och gränsöverskridande transaktioner av obligationer, aktier, derivat och fonder. Euroclear Group är användarägt och omfattar Euroclear Bank, baserad i Bryssel, liksom Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Netherlands, Euroclear Sweden och Euroclear UK & Ireland. Euroclear äger också EMXCo, Storbritanniens ledande leverantör av fondorderförmedling. Företaget sitter i nya lokaler i Stockholm Waterfront Building bredvid Stockholm Centralstation och har drygt 100 medarbetare.
Euroclear erbjuder ett spännande arbete tillsammans med erfarna och trevliga kollegor. Teamet har mycket kontakt med olika aktörer inom finansbranschen som gör att du får ett stort nätverk av kontakter hos banker och fondkommissionärer.