HR-specialist

HR-specialist

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-specialist hos Equmeniakyrkan kommer du att arbeta med problemlösning på olika nivåer med varierande komplexitet. Som HR-specialist kommer du att arbeta proaktivt med fokus på helheten och organisationens bästa. Du kommer att arbeta i team med personalchef och HR-handläggare. Rollen innebär att du har ansvaret och ett nära samarbete med de regionala kyrkoledarna där du arbetar brett på både strategisk och operativ nivå inom de olika HR processerna. Som HR-specialist är du ett viktigt konsultativt stöd till församlingarna i exempelvis konflikt eller krissituationer på uppdrag av de regionala kyrkoledarna. Vidare ingår det att hålla i och utforma utbildningar för styrelserna, dessa sker både i webbformat och fysiskt under några gånger om året runt om i landet.

Då tjänsten är ny kommer du att kunna vara med och påverka tjänstens innehåll. Främst stöttar du styrelserna ute i landet i de sju regionerna, via telefon och mail. De områden som du hanterar är exempelvis arbetsmiljörelaterade, kompetensutvecklingsplaner, arbetsrätt, konflikthantering, rekrytering, lönefrågor eller rehabfrågor.

Som HR-specialist är du ett HR-stöd ut mot församlingarna, till främst de regionala kyrkoledarna och styrelserna (de är de formella arbetsgivarna). Stöd finns att tillgå inom arbetsgivaralliansen när det gäller exempelvis arbetsrättsliga frågeställningar.

Inom Ekumeniska centret har du även flera kollegor inom HR området, där ni har möjlighet till ett internt nätverk.

Möjlighet erbjuds att delta på den årliga kyrkokonferensen som infaller varje år under Kristi Himmelsfärd helgen på olika orter i landet, där du får möjlighet att träffa församlingarna.

Formell kompetens

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom främst det personaladministrativa området, socionom, beteendevetare eller likvärdiga utbildningsinriktningar.

För att lyckas i rollen krävs att har några års erfarenhet av att arbeta med generella HR-frågor och du har en mycket god kunskap i arbetsrätt- och arbetsmiljöfrågor.

Vi söker främst dig som har erfarenhet inom någon form av ideell sektor alternativt olika typer av ideella uppdrag. Meriterande (men inte ett krav) är erfarenhet inom någon typ av församlingsarbete. Har du egen erfarenhet av styrelsearbete är det meriterande.

För tjänsten krävs det att du talar flytande svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och har en mycket god samarbetsförmåga, både enskilt och i grupp. För att trivas i rollen är du van och tycker om att arbeta självständigt och du är trygg och stabil i dig själv.

Du är självgående med en personlig mognad och empatisk förmåga. Van att få grupper att samarbeta och arbeta tillsammans.

Viktigt är att du uppskattar och delar Equmeniakyrkan s vision och värderingar, du behöver inte vara församlingsmedlem.

Tillträdesdag

Tjänsten är på heltid med förtroendearbetstid. Företagshälsovård via Previa. Semester från 30 och uppåt beroende på ålder. 3500 kr i friskvårdsbidrag. Kollektivavtal finns.

Din arbetsplats är på Ekumeniska centret, vid Alviks torg. Resor runt om i landet till de olika regionerna förekommer.

Välkommen med din ansökan redan idag, då vi rekryterar löpande. Urval och intervjuer kommer att ske från och med 14 januari och framåt! I din ansökan beskriver du din erfarenhet inom HR-området och om du har någon erfarenhet av ideell sektor alternativt församlingserfarenhet !
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arbetsplatsen ligger vid Alviks Torg på Ekumeniska centret där över 200 personer arbetar.

Equmeniakyrkan finns i nästan hela Sverige, från norr till söder - och erbjuder mötesplatser för tro och livstolkning, gudstjänst och gemenskap och ett tydligt engagemang för vårt liv tillsammans i Sverige och världen. Vi har ca 690 församlingar, 63 000 medlemmar och 124 000 personer som är med i någon av våra verksamheter. Equmeniakyrkan har ett nationellt kansli samt sju regioner med sju regionala kyrkoledare. Equmeniakyrkan vill vara en kyrka för hela livet och står nu inför en spännande utmaning att grunda 50 nya församlingar innan 2025 där ditt bidrag kommer att vara betydelsefullt. Equmeniakyrkan har tre dotterbolag och den totala omsättningen för koncernen är 220 Mkr och balansomslutningen uppgår till cirka 1 000 Mkr.