Teamchef till Aviation & Security

Teamchef till Aviation & Security

Du erbjuds en utmanande och ansvarsfull roll i ett framgångsrikt affärsområde med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer att ha en viktig roll som Teamchef och ha stora möjligheter att leda och påverka utvecklingen.

Stationeringsort är Arlanda.

Om enheten Aviation & Security

Eltels affärsområdet Aviation & Security är en ledande aktör inom drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi gör allt från projektering till färdiga installationer. Förebyggande och avhjälpande underhåll och deltagande i olika projekt är vår vardag. Vi jobbar med radar-, radio- och navigationssystem, terminalutrustning, infrastruktur och IP-nätverk. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer. Vår verksamhet karaktäriseras av samarbete och entreprenörskap. Aviation & Securitys Operation-avdelning består av sex olika team med verksamhet över hela landet.

Ditt nya jobb

Du kommer att ansvara för ett team bestående av cirka 25 tekniker vars huvudsakliga syfte är att drifta och underhålla den teknisk kommunikations-, navigations- och övervakningsutrustning som nyttjas bl.a. av våra två största kunder LFV (Luftfartsverket) och Swedavia (äger och driver de tio statliga flygplatserna i Sverige). Ditt team verkar i östra delen av Sverige, vilket innebär fokus på Arlanda och Bromma, men du ansvarar även för utrustning på t.ex. Borlänges, Norrköpings och Visbys flygplatser. Till din hjälp har du, förutom teknikerna, en produktionsledare. Du deltar aktivt i avdelningen Operations ledningsgrupp.

Uppdraget innebär att leda och styra teamets verksamhet enligt Eltels styrmodell/processer. Du leder verksamheten mot uppsatta mål genom att motivera din personal och genom en aktiv relation med kunden. Du rapporterar till chefen för avdelningen Operation.

I din roll som Teamchef ansvarar du för:

Direkt underställd personal
 • Du leder och fördelar arbetet.
 • Du säkerställer att arbetet bedrivs enligt Eltels personal- och Arbetsmiljöpolicy
Ekonomiska och verksamhetsmässiga resultat inom eget produktionsområde
 • Att tid och överenskomna leveransdatum hålls
 • Ansvarar för produktionsstyrning, genom resurs- och kompetenssäkring med egen personal och/eller underentreprenörer
Affärer
 • Ansvarar för offertarbete samt budget- och ekonomisk uppföljning
 • Vara företagets affärsrepresentant för din verksamhet
Kvalitet och miljö
 • Att kvalitet på den levererade tjänsten innehåller de uppsatta mål som är överenskommet med kunden
 • Att arbetet bedrivs enligt gällande kvalitets- och miljöanvisningar
Din profil
 • Du har minst 3-årigt gymnasium med tekniskt/ekonomisk inriktning eller motsvarande.
 • Social kompetens, hög servicegrad samt ett starkt engagemang för arbetet.
 • Dokumenterade ledaregenskaper
 • God teknisk kunskap och förståelse
 • Erfarenhet av ekonomiskt ansvar, uppföljning och rapportering
 • Hög organisatorisk förmåga, att planera, samordna och följa upp
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en teknisk driftsorganisation

Som person har du god samarbetsförmåga och initiativkraft. Du har förmåga att skapa goda relationer till kunder och personal och bygger effektiva kontaktnät. Du är flexibel, jobbar strukturerat och med ett stort ansvarstagande för uppgiften. Du upprätthåller god service och kvalitet både internt och externt, agerar affärsmässigt och med ett gott entreprenörskap.

Tjänsten kräver godkänd säkerhetsprövning.

För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta chefen för avdelningen Operation, Carina Nyman, +46 76‑764 45 49.

Intervjuer och urval görs löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta med din ansökan utan skicka in den omgående.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.eltelnetworks.com/sv/Svenska/
Sista ansökningsdag 28 feb (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på Eltel är stolta över att kalla oss doers. Vi kombinerar kunskap och kompetens med en väldigt praktisk inställning till arbete. Vi leder utvecklingen inom infranetindustrin och söker begåvade människor till vårt växande team av Eltel-proffs. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för doers som du. För att stödja din utveckling, erbjuder vi ett brett utbud av utbildning, allt från allmän yrkesutbildning till ledarskapsprogram. Vi ger dig möjlighet att utvecklas i din roll med frihet och mandat att ta egna beslut. Det finns inga förutbestämda karriärvägar inom Eltel, så dina möjligheter att utvecklas är obegränsade. Om du har entreprenörsanda, så kan vi hjälpa dig att utarbeta en plan för att kunna utveckla de färdigheter du behöver ha för att lyckas i ditt arbete.

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk - Infranets - inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2017 hade Eltel en omsättning på 1,3 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 8 000. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.