Superanvändare/Superuser sökes till Ellevio

Superanvändare/Superuser sökes till Ellevio

Arbetsuppgifter:

Som Superanvändare är du verksamhetens expert på de IT-system som används i det vardagliga arbetet. Du kommer att ha en viktig roll i verksamhetens löpande arbete, både som stöd för kollegor och i testarbetet av de IT-system som används. Du kommer att vara delaktig i implementering av systemförändringar, vara involverad i kravställningsarbete och test utifrån avdelningens processer. Som Superanvändare är dina huvudsakliga ansvarsområden:
 • Första support till användarna
 • Säkerställa användarnas systemkompetens genom utvärdering och utbildning
 • Bistå verksamheten med att uppdatera instruktioner avseende hur systemet ska användas
 • Föreslå effektiviseringsåtgärder som är i linje med målbilden för processerna och systemet samt stödja i kravställning
 • Följa upp systemproblem: rapportera, följa upp status på incidenter och kontrollera rättningarna, vid behov identifiera tillfälliga lösningar och återkoppla till verksamheten.
 • Designa testfall utifrån krav och behov
 • Planera, exekvera samt rapportera utfall av tester till testledare
 • Kommunicera förändringar i arbetssätt till interna användare och kundservice
Din roll innebär även att ha aktiv samverkan med övriga superanvändare, processutvecklare , IT-förvaltare, chefer, testledare och leverantörer och Du kommer att ingå i ett av fyra team på Anslutning. Förutom ovanstående så kommer du vara en del av linjeorganisationens arbete med att hantera anslutningar till elnätet. Ellevio är ett värderingsstyrt företag där våra ledare och medarbetare föregår med gott exempel genom att agera enligt våra värderingar. Vi strävar alltid efter att förbättra vår kollektiva förmåga för att vi vet att tillsammans blir vi bättre.

Din profil

Vi tror att du har några års erfarenhet från liknande roller och vana av krav- och testarbete. Det är meriterande ifall du har en högskoleutbildning inom teknik, IT eller ekonomi i tillägg. Även dokumenterad erfarenhet inom följande områden är meriterande:
 • God kännedom om elnätsbranschen
 • God pedagogisk förmåga (erfarenhet av kommunikation och utbildning)
 • God ledarförmåga
 • God samarbetsförmåga
 • Hålla sig uppdaterad med hur ärendena hanteras i linjen, och god kunskap om gällande rutiner och instruktioner.
 • Erfarenhet av att analysera, kravställa och testa systemfunktionalitet är meriterande
För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att du har en analytisk förmåga, ett tekniskt intresse och att du är nyfiken på att lära dig nya saker. Rollen ställer krav på att du har stor förmåga att självständigt prioritera ditt arbete. Den här rollen kräver att du har god förståelse för Ellevios verksamhet samt förståelse för både IT-krav och teknik. Vidare så behöver du vara strukturerad, drivande och duktig på att tydligt kommunicera med interna såväl som externa parter.

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor - 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort.

För Ellevios räkning söker vi nu en Superanvändare till anslutningsavdelningen. Detta är ett konsultuppdrag på åtta månader med goda chanser till fortsättning därefter. Tänkt tillträdesdatum är mitten av november.