Kundkommunikatör sökes till Ellevio

Kundkommunikatör sökes till Ellevio

Dina arbetsuppgifter

För Ellevios räkning söker vi nu en driven och positiv kundkommunikatör för start efter sommaren. Du anställs direkt av Ellevio och Studentwork är enbart delaktiga i rekryteringsprocessen. Du kommer att ingå i avdelningen Customer Relations där arbetet fokuseras kring Ellevios kunder och tillhörande kundkommunikation. I rollen som kundkommunikatör kommer du, tillsammans med kollegor, utveckla kundresan för att på bästa sätt bemöta Ellevios kunders behov och önskemål. Du kommer också att bidra till vår egen utvecklingsresa internt för att skapa större kundfokus genom hela organisationen. Eftersom du har många kontaktytor internt är samarbetsförmåga och lätthet att prata med olika människor av stor vikt. En kundkommunikatör arbetar både strategiskt och operativt, med stor variation i arbetsuppgifterna. Exempel på uppgifter är att formulera och granska kundutskick, beställa kundadressfiler, delta vid events, driva förbättringsprojekt samt vara med och vidareutveckla kanalstrategier och digitala lösningar.

Din profil

Vi söker dig som:
  • Har en högskoleexamen inom området kommunikation
  • Har stort kundfokus och tycker om att utbilda och driva frågor inom detta område
  • Har 3-5 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation, både operativt och strategiskt
  • Har dokumenterad erfarenhet av att skriva texter till olika målgrupper
  • Har erfarenhet av att arbeta med segmentering, målgruppsinriktad kommunikation samt kundundersökningar
  • Har arbetat som projektledare och gärna med förändringsarbete
Som person ser vi gärna att du är nyfiken, älskar kommunikation och drivs av att förbättra och förenkla för kunden. Du räds inte att jobba ”hands-on” och skriva kundspecifika budskap eller att samtala med kunder i telefon eller öga mot öga på events. Du är van vid att arbeta i en kravställande roll, med god förmåga att hantera flertalet pågående projekt samtidigt.

Du trivs bäst i samarbete med andra och är van vid att kommunicera med kunder samt att coacha kollegor i kommunikationsarbete, men kan även arbeta självständigt.

Om oss

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du vara med och utveckla samhället och tillsammans med oss forma framtidens elnät? Lockas du av en spännande och utmanande vardag? Då är Ellevio arbetsplatsen för dig! Vi är över 400 medarbetare och har massor av olika och intressanta roller. Som företag arbetar Ellevio aktivt med personalutveckling, bland annat med ledarskapsutveckling, teamens kollektiva förmåga och individens personliga ledarskap. Totalt förser vi nära en miljon hushåll och företag i Sverige med el - från Halland i söder till Hälsingland i norr och från Smögen i väster till Stockholm i öster. Vi får mobiler att laddas, kaffebryggare att puttra och mörka gator att lysas upp. Förutom det planerar och bygger vi redan idag för det elnät som Sverige behöver om 30 år. Det kräver förbättringar och omställningar för att elnätet ska kunna hantera framtidens möjligheter. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du?