Sales Project Manager

Sales Project Manager

Vi erbjuder en internationell roll i världens största TIC bolag där det kommer finnas goda möjligheter till personlig utveckling och karriär!

Dina arbetsuppgifter

Ditt ansvarsområde spänner över sälj och marknad med fokus på beslutsstöd, dataanalys och ekonomisk rapportering och uppföljning. Du blir ansvarig för att implementera Elements commercial excellence programme med dess verktyg och processer. I nära samarbete med säljteam och försäljningsdirektör tillhandahåller du underlag för uppföljning av KPI:er och för budget- och prognosarbete. Du analyserar och utvärderar rapporter i syfte att identifiera åtgärder för att säljteamet ska överträffa sina mål, skapa best practice samt bidra till en "culture of excellence". Tillsammans med lokala säljansvariga driver du de förändringar som krävs i säljorganisationen för att lyckas.
Du kommer att ha rollen som champion för vårt beslutsstödsystem PowerBI samt CRM (Dynamics). Rollen är administrativ men kräver mycket god förståelse för affär och säljprocesser.

I vår matrisorganisation kommer du rapportera till försäljningsdirektör för Calibration & Testing Nordics Business Unit med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Tjeckien. Du rapporterar också till Commercial Excellence Director för EMEAA samt ingår i ett team med CEM för andra Business Units inom koncernen.

Din profil

För att lyckas i rollen har du troligen en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, en god analytisk förmåga och ett stort intresse för analys och siffror. Du har ett stort systemintresse och har gedigen erfarenhet av att arbeta i CRM-system, beslutsstödsystem och/eller ekonomisystem samt i excel och powerpoint. Vi tror att du har några års erfarenhet från en roll som t.ex. Business Controller eller har erfarenhet från försäljning men med ett särskilt intresse av uppföljning och analys.
För att lyckas bör du vara en skicklig relationsbyggare, du hanterar olika människor och situationer framgångsrikt tack vare en väl utvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt, ett starkt driv att uppnå mål och deadlines. Ett stort mått av integritet och mod att utmana metoder och arbetssätt är andra egenskaper vi eftersöker. Svenska och engelska flytande i tal och skrift är ett krav.

Rollen kan innebära resor såväl inom Sverige som till våra verksamheter i Europa. För den här rollen kan du utgå från någon av våra siter eller från hemmakontor.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Element Materials Technology med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 lena.johansson@skill.se.

Vi vill ha din ansökan på engelska.

Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Element is the best and most trusted testing partner in the world providing high value, critical services to the Aerospace, Transportation, Oil & Gas, Fire & Building Products and Infrastructure & Environmental sectors, where failure is not an option.

Our purpose is a simple one. We make certain that all of the materials, products and devices we test, inspect and certify for our customers are always safe in their end application; are of marketable quality; are compliant with all relevant industry standards and regulations and are ultimately fit for purpose.

Element's expanded network of over 6,000 Engaged Experts are trusted by organizations to test and advise on the safety, quality, performance and compliance of their products, systems and operations