KMA ansvarig

KMA ansvarig

Vi söker en engagerad KMA-ansvarig

Ekenhuset söker en person som skall arbeta med Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljöfrågor. Ekenhuset är certifierade i BF9K, ett certifieringssystem för byggbranschen sedan 2005.
I takt med att Ekenhuset förändras och växer behöver vi bli fler engagerade medarbetare som brinner för KMA-frågor och söker nu en driven och KMA intresserad person som kan hjälpa oss utveckla arbetet.

Roll och Arbetsuppgifter

Som KMA-samordnare är du en viktig kugge i vårt arbete med dessa frågor och i denna roll får du vara med och utveckla metoder och hjälpmedel i verksamheten. Detta innebär att ta fram verktyg och rutiner men även att utbilda och informera verksamheten samt kommunicera till kunder och andra intressenter.

Rollen
innebär att vara insatt i och ha kunskap om kvalitet, miljö och arbetsmiljö för att kunna stötta produktionen i dessa frågor.
Rollen som KMA-samordnare är operativ med många kontaktytor vilket kräver att du är kundfokuserad och har god förmåga att samarbeta samt underhålla goda relationer både internt och externt.

KMA-arbetet
börjar i anbudsskedet där kvalitet-, miljö- och arbetsmiljökraven är tydliga och fortsätter sedan genom hela byggprocessen till färdigställande av projektet. Uppstart av nya projekt och bollplank till chefer och andra medarbetare i produktionen är tyngdpunkten för rollen. Din uppgift blir att se till att Ekenhuset lever upp till ställda interna och externa krav.

Du bör även vara strukturerad och kunna ta initiativ till samt följa upp förändringsarbete.
För att lyckas i denna roll behöver du vara engagerad och tydlig med väldigt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Mål för rollen är att öka kunskaperna och medvetenheten inom KMA på våra arbetsplatser. Några exempel på arbetsuppgifter är:

  • Utveckla och förenkla styrande dokument.
  • Hålla i certifieringen samt intern- och externrevision av BF9K
  • Planera och genomföra arbetsplatsbesök under projektens genomförande
  • Genomföra interna utbildningar inom KMA-området
  • Säkerställa att projekten följer lagar och förordningar
  • Uppföljning av projektens KMA-arbete
  • Förändringsarbete inom KMA

Arbetet innebär resande inom Stockholm/Mälardalen och utgår från Kungens Kurva.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en utbildning inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö och/eller några års arbetslivserfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter, helst inom byggbranschen men även erfarenhet från andra branscher kan vara intressant. Operativa erfarenheter är viktiga då du i rollen som KMA-samordnare kommer att arbeta nära produktionen ute på våra arbetsplatser. Erfarenhet av
BF9K eller annat tredjepartscertifierat ledningssystem och olika typer av miljöcertifieringar för byggnader t.ex. Breeam, Leed är meriterande.
Du har även god datavana från b.la. Office paketet.
B-Körkort är ett krav för tjänsten.

Dina egenskaper

Som KMA-ansvarig hos oss krävs ett brinnande intresse för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Samarbetsförmåga och förmåga att utveckla och underhålla goda relationer är viktiga egenskaper samtidigt som du måste vara noggrann, systematisk och analytisk. Du får inte vara rädd för att driva igenom förändringar, ställa krav och följa upp att saker och ting utförs på det sätt som det skall. För att vara framgångsrik i rollen som KMA-samordnare ser vi att du är öppen, energirik, tydlig och engagerad.

Ansökan

Vid intresse skicka in ditt cv samt personligt brev till jobb@ekenhuset.se, Vi behandlar ansökningar löpande men dock senast 20200115.

Sökord: KMA-ansvarig, samordnare, kvalitet, miljö, arbetsmiljö,
KMA, BF9K, ISO, bygg, projektledare
Mer info
Telefon 0850581400
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ekenhuset.se/
Sista ansökningsdag 15 jan 2020 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ekenhuset är hantverksföretaget som hjälper företag och myndigheter med alla typer av golvarbeten. Vi är specialister inom golvläggning, plattsättning, golvavjämning, golvslipning samt på att åtgärda skador som uppkommit i våtrum. Vi har arbetat på Stockholmsmarknaden sedan 1968 och är idag 150 medarbetare. Kontoren finns i Kungens Kurva, Järfälla, Nyköping och Södertälje.