Interim Business Controller

Interim Business Controller

Om tjänsten

Du kommer primärt vara med och utarbeta bolagets affärsplan samt säkerställa uppföljning gentemot bolagets uppställda KPI:er så att det underlättar affärsbeslut för VD och övriga beslutsfattare inom bolaget. Du rapporterar till VD och har en streckad linje till Head of Business Controller på Wise Group.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för att den löpande uppföljningen i bolaget på ett korrekt sätt visar utfall mot uppställda KPI:er och prognoser.
 • Ansvara för att planera prognosarbetet i bolaget
 • Ansvara för att sammanställa månatlig prognos för bolaget
 • Sammanställa månatliga rapporter till bolagets ledning och koncernledningen avseende bolagets utveckling
 • Säkerställa att bolagets abonnemangs affär redovisas korrekt enligt gällande lagar och regler
 • Ingå i Edge ledningsgrupp
 • Delaktig i Edge strategiarbete och dess nedbrytning till aktiviteter och uppföljning
 • Delaktig i arbetet att fastställa prisstrategin
 • Delaktig i arbetet att fastställa KPI:er
 • Behjälplig i analys av hela affären (digital prenumerationsförsäljning och konsultförsäljning)
 • I övrigt hänvisade arbetsuppgifter från Head of Business Control och CFO
Vem söker vi?
Vi söker dig som är startklar för nytt uppdrag i maj 2021 och kan signa på ca 6 månaders uppdrag. Du har erfarenhet av redovisning och controlling inom medelstora eller stora företag samt av prenumerationsredovisning och nyckeltal för uppföljning av en prenumerationsaffär. Du är van att plocka fram och följa upp affären ur ett försäljningssystem samt erfarenhet av en digital affär och/eller e-handel är ett krav tillika ledningsgrupparbete. Meriterande om du har erfarenhet av rapportering i noterat bolag.

Och som person då?
Självständig, proaktiv, noggrann, strukturerad, uthållig och har lätt för att bygga relationer och hantera många kontaktytor. Intresserad av redovisning, regelverk, affär och analys. God kommunikatör och en person som vågar ställa krav. Hög integritet. Det är allt. Nej, du behöver också kunna skratta och ha roligt.

Om Edge HR
Edge HR ingår i Wise Group och är branschledande när det gäller digitala HR-produkter. Läs mer om Edge HR HÄR

Och vilka är vi då?
Wise Professionals är en rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. Vi hyr ut egna konsulter och interimkonsulter. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är GIG-managers - Christina Norin-Söderström christina.norin-soderstrom@wise.se och Iren Sayar iren.sayar@wise.se

Om du går vidare i processen kommer du få genomföra ett problemlösningstest. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.