Performance Marketing Specialist till MediaMarkt

Performance Marketing Specialist till MediaMarkt

Är du en passionerad, engagerad och driven person som vill bli en del av MediaMarkt för att fortsätta bygga framgång? Brinner du för att gräva i siffror för att förstå kundbeteende och optimera digitala kanaler för att maximera investeringen? Då är det dig vi söker! MediaMarkt är ambitiösa och kompetenta i en konkurrensutsatt marknad där de ständigt strävar efter att vara i framkant.

Om MediaMarkt
År 2006 påbörjade MediaMarkt sin verksamhet i Sverige med ett tydligt mål: uppfylla visionen om all hemelektronik samlad på ett ställe för att underlätta livet för oss svenskar också. Idag är vi en naturlig återförsäljare av ett stort antal märkesprodukter inom exempelvis datorer, telefoni, TV-apparater, vitvaror och spel.

Om tjänsten
Som Performance Marketing Specialist kommer du arbeta fokuserat för att driva relevant och kostnadseffektiv trafik i digitala kanaler. Analys av digitala kanaler samt trender kommer att vara en del av din vardag. Du blir en del av det digitala teamet på marknadsavdelningen och har ett tätt samarbete med e-handel och inköpsavdelningen samt daglig dialog med externa samarbetspartners. Du rapporterar till Digital Marketing Manager och övriga arbetsuppgifter kommer vara bland annat;
 • Utveckla och optimera bolagets kanaler inom performance
 • Analys, uppföljning, utvärdering och rapportering på KPIer
 • Segmentering, A/B-test och målgruppsanalys
 • Identifiera, förstå och bearbeta synergier mellan digitala kanaler
 • Budgetera och optimera cost per kanal
 • Kravställning och uppföljning mot externa byråer
Din bakgrund
För att vara framgångsrik i rollen har du tidigare erfarenhet av digital marknadsföring med fokus på search, betald och organisk, gärna från byrå- eller e-handelsmiljö. Du har god vana av att analysera data och förvandla insikter till konkreta handlingar samt sporras av korta deadlines. Du kommer lyckas extra bra i rollen om du drivs av försäljning då mycket fokus i ditt arbete kommer ligga på den löpande optimeringen av trafik till både varuhus och online. Du har utöver detta god kunskap inom;
  • Erfarenhet av Google Ads med fokus på search och shopping
  • Display, Affiliates och Paid Social är starkt meriterande
  • Förståelse för- och kunskap inom data feeds
  • Erfarenhet av budgetering och kanaloptimering
  • Erfarenhet av Google Analytics
  • Google Data Studio, SemRush eller övriga analysverktyg och data boards är starkt meriterande
  • Engelska på professionell nivå i tal och skrift
   MediaMarkt erbjuder
   På MediaMarkt ges du möjligheten att med korta beslutsvägar vara med och påverka såväl ditt eget arbete som verksamhetens fortsatta utveckling. Du ansluter till ett bolag med duktiga, engagerade och drivna medarbetare där företagskulturen andas teamwork. Medarbetarna är MediaMarkts absolut viktigaste resurs och tillsammans värnar man om hög trivsel och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

   Placering & start
   Tjänsten är placerad på kontoret i Barkaby med flexibilitet för distansarbete och tillsättning sker enligt överenskommelse.

   Kontakt & ansökan
   Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Zophia Karlsson på zophia@ecommercerecruit.se eller 070 - 936 70 40

   Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!
   Mer info
   Område Stockholms stad
   Yrkesroll Marknadsföring, Direkt marknadsföring
   Typ av anställning Heltid
   Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (27 dagar kvar)

   Om arbetsgivaren

   E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

   Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.