Head of Supply Chain Logistics till Stronger

Head of Supply Chain Logistics till Stronger

Vi söker nu Head of Supply Chain Logistics med ansvar över samtliga 120 marknader. Detta är en unik möjlighet att utforma och transformera global logistik på ett av Sveriges absolut hetaste e-handelsföretag Stronger. Har du svart bälte i e-handelslogistik och vill vara med på en fantastisk internationell tillväxtresa? Då kan det vara dig vi söker!

Om Stronger

Stronger är ett svenskt varumärke för aktiva tjejer och finns i över 120 länder. De hämtar inspiration till design från naturen och dess element som skapar energi och styrka, från insidan och ut. Genom en nära relation till sina kunder, har de en ovärderlig blick och förståelse för produktens kvalitet och funktion - för att tillgodose alla tjejer på alla träningsnivåer.

Om rollen

Head of Supply Chain Logistics har övergripande ansvar för samtlig logistik, lagerverksamhet, transport samt lönsamhet på global nivå. Du utvecklar och implementerar strategier, metoder och processer i syfte att säkerställa en kostnadseffektiv och sömlös logistikkedja, initialt med stort fokus på internationalisering, 3PL-nätverket och returflöden. Du ansvarar för att sätta, äga och verkställa logistikplanen för 120 marknader och arbetar kontinuerligt och analytiskt för att öka lönsamhet samt reducera leveranstider. Head of Supply Chain Logistics är en ny roll på Stronger och har inledningsvis ett team på två medarbetare. Utöver det innebär rollen ansvar för:
  • Utvärdering, upphandling, samt löpande kravställning av leverantörer så som ex. 3PL, transport, logistiksystem
  • Löpande utveckling av relevanta KPIer & rapporter
  • Del av ledningsgruppen
Din bakgrund
För att lyckas i rollen som Head of Supply Chain Logistics ser vi att du har mångårig erfarenhet av e-handelslogistik och är nördigt insatt i allt som händer inom lagerautomation. Du har ett självklart resultatfokus, är en driven analytiker och dedikerad ledare med gott track record av att framgångsrikt designa komplexa logistiklösningar samt leda logistikfunktionen mot verksamhetens övergripande mål.
  • Mycket god erfarenhet av e-handelslogistik, globalt ansvar är meriterande
  • Minst 5 års erfarenhet av ledande roller inom logistik/supply chain
  • Gedigen erfarenhet av att upphandla och kravställa 3PL
  • Erfarenhet av lagermodernisering och automation
  • Kommersiellt orienterad samt hög analytisk förmåga
  • Förmåga att hantera flera parallella projekt och driva dem i mål
  • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Stronger erbjuder

Du ges möjligheten att med korta beslutsvägar vara med och påverka såväl ditt eget arbete som verksamhetens fortsatta utveckling framåt. Du ansluter till ett satsande bolag med duktiga, engagerade och drivna medarbetare där företagskulturen andas teamwork. Medarbetarna är Strongers viktigaste resurs och tillsammans värnar man om hög trivsel och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Placering & start
Tjänsten är placerad på kontoret i Stockholm och tillträde är enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Oscar Eidering på oscar@ecommercerecruit.se.

Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.

Vill du veta mer om Strongers tillväxtresa? Lyssna in avsnittet av vår podcast E-commerce Success med grundaren Henrik Grundén här.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 okt 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.