Ekonomichef med controllerinriktning till Dibber, Stockholm

Ekonomichef med controllerinriktning till Dibber, Stockholm

Här får du chansen att jobba som affärsnära ekonomichef i en organisation som brinner för att få världens viktigaste värden att växa. Dibber är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer och söker ny ekonomichef. Rollen är både strategisk och operativ. Redovisningen styrs av Norge, så tyngdpunkten i tjänsten ligger på utvecklingsarbete, främst inom ekonomistyrningen för skolverksamheten. Du rapporterar och agerar bollplank till den svenska VDn och övrig ledning. Som ekonomichef sitter du på vårt huvudkontor i Helenelund tillsammans med ca 15 kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:
 • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
 • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
 • Kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
 • Arbeta med vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
 • Personalansvar
 • Ledningsgruppsarbete
 • Arbeta nära ledning i strategiska frågor, agera bollplank till VD
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning och/eller controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom business controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande, men du behöver också ha en grund i redovisning. Vi tror även att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en personalintensiv bransch eller med tjänsteproduktion. Har du erfarenhet från en entreprenöriell miljö är också meriterande. Antingen är du ekonomichef idag eller så är det här kanske ditt nästa steg?

Personliga egenskaper

Som Ekonomichef kommer du att få vara med och bidra i det strategiska affärsarbetet, samtidigt som man även behöver vara operativ och hands-on i vissa delar. Det är viktigt att kunna hantera högt som lågt. Du är pedagogisk och tydlig för att skapa förståelse och stötta i verksamhetsuppföljningen på bästa sätt. Rätt person är också positiv, lättsam och kan på ett flexibelt sätt hantera ad-hoc-uppgifter.

Som ekonomichef på Dibber erbjuds du:
 • En nyckelroll på ett bolag som gått igenom en del förändringar, där du nu får chansen att påverka med frihet under ansvar
 • Dibber har starka ägare med ambitioner att växa, men alltid med fokus på respekt, engagemang och kreativitet
Placeringsort: Stockholm

Om Dibber

Dibber/Læringsverkstedet är en av Skandinaviens största förskole- och skolaktörer med ca 235 förskolor i Norge och ca 75 förskolor och skolor i Sverige. Den svenska koncernen bedriver idag verksamhet i 8 kommuner i Stockholms län, Nyköpings kommun, Örebro kommun samt 3 kommuner i Skåne län. Vi är cirka 1000 medarbetare i Sverige och tar dagligen emot flera tusen barn och elever. Dibber/Læringsverkstedet är startat och ägs av två pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby. Dibber/Læringsverkstedet har över 6 000 medarbetare och målet är att växa och utvecklas kontinuerligt. Visionen är att få "Världens viktigaste värden att växa". Först och främst barn och elever i förskolor och skolor, men även föräldrar/vårdnadshavare och medarbetare. Vår uppgift är att skapa en arena där barnet och ungdomen kan växa upp med trygghet, glädje och känslan av att ”jag kan”. Det handlar om barnet och ungdomens sociala färdigheter, lek och utmaningar, känsla av tillhörighet och att lära och utvecklas maximalt.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dibber med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12:e november 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)