Om jobbet

Engwall o. Claesson är utan överdrift ett färgföretag med anor, grundat 1915 av den småländske målarmästaren Ernst Othander Claesson. Idag är Engwall o. Claesson en ren färgtillverkare. Företaget är fortfarande familjeägt och ägs sedan 1975 av Ernst Othander Claessons sonson Hans Claesson . År 1987 köptes familjeföretaget Pehr Engwall AB i Bandhagen och därefter ändrades namnet till Engwall o. Claesson AB. Idag sysselsätter bolaget 14 personer och man tillverkar flera olika typer av färg och färgrelaterade produkter, varav majoriteten är för utvändigt bruk. Tillverkning av linoljefärg svarar idag för ca 50 % av produktionen.

Arbetsbeskrivning:

Engwall o. Claesson söker en labchef, med övergripande ansvar för produktutveckling, kvalitetskontroll och teknisk felsökning inom området fasadfärger I rollen arbetar du med förändringar/förbättringar av existerande produkter samt kvalitetskontroller av hela produktionskedjan. Du är ansvarig för utvecklingslabbet på Engwall o. Claessons fabrik i Bandhagen, och supporterar fabrikschef i uppskalningar från labrecept till produktion.

Rollen innebär ett flertal kontaktytor, både externt gentemot Engwall o. Claessons kunder & leverantörer, men även internt med fabrikschef och affärsområdeschefer. Gentemot kunder fungerar du mycket som en teknisk rådgivare, och internt är du den som besitter den tekniska expertisen inom färgformulering.

Engwall o. Claesson erbjuder här en roll som involverar produktutveckling inom ett nischat produktområde, teknisk rådgivning till kunder och ett totalansvar för bolagets tekniska kompetens. Engwall o. Claesson produkter representerar tradition och kulturarv i kombination med teknisk utveckling och ett engagemang för miljömässig hållbarhet.

Kvalifikationer:

För denna position söker vi dig som har utbildning inom kemi eller materialvetenskaper, och som har erfarenhet från produktutveckling inom färgindustrin. Det är en fördel om du har viss kunskap inom måleri och erfarenhet från dialog med slutanvändare av färger. Som person är du både analytisk och kommunikativ. Du har förmågan att lyssna in i dialogen med kunder och slutanvändare och i dialog med kollegor och leverantörer utvecklar du produktstrategiska målsättningar. Du har ett öga för detaljer i det tekniska samtidigt som du besitter det övergripande perspektivet i utvecklingsprojekt.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Engwall o. Claesson med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Peter Janson, 072-588 32 23. Vänligen skicka in din ansökan till www.dfind.se senast den 24e Nov 2017.

Arbetsgivare:
Engwall o. Claesson

Arbetsort:
Bandhagen, Stockholm
Jobbfakta

Ring Peter Janson, 072-5883223

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Är du kemist med erfarenhet av produktutveckling inom färgindustrin? Vill du arbeta för det lilla företaget med tradition och kundnöjdhet i fokus. Välkommen att söka rollen som Labchef hos Engwall o. Claesson.