Lead Architect till Applications

Dfind IT · Data & IT · löpande

Om jobbet

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som Lead Architect blir ditt fokus att kunna se helheten i övergripande arkitektur samt vara en del i det fortsatta arkitekturarbetet. Du kommer att driva och ansvara för arkitekturen men även för att översätta affärskrav till IT. Du kommer att ta ansvar för helheten och överblickbarheten på hög nivå samtidigt som du har system- och integrationsarkitekturen i beaktande. Du designar samt stöttar under utveckling och test. Du bidrar även med förberedande designarbete där affärskrav på system, integrationer och externa parter analyseras och dokumenteras. Vidare exempel på projekt är förstudier där du som Lead Architect hjälper till med att analysera verksamhetskraven för att föreslå lämpliga tekniska lösningar.

Du är van att arbeta i team där du entusiasmerar och bidrar med din kompetens inom teknik, metoder och verksamhet. Du blir del av ett erfaret team om 15 personer och ett antal konsulter. I denna roll har man ett tätt samarbete med andra arkitekter samt övriga avdelningar inom IT på Preem, men också externa partners så som systemleverantörer. Du rapporterar till Head of Applications.

Du blir en viktig del av Preem
- en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har minst tre års dokumenterad erfarenhet inom systemutveckling/arkitektur och vi ser gärna att du de senaste åren har koncentrerat dig på arkitektur och tyngre tekniska roller. Vidare drivs du av viljan att skapa affärsvärde för verksamheten. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Intressanta områden som du har kommit i kontakt med:
 • Systemkartläggning och ta till nästa steg
 • Dokumentation av systemlandskap
 • Informationsmodellering
 • Ariktekturramverk
 • Sätta upp och leda i arkitekturforum
 • .NET, C#
 • XML/XSLT/XSD
 • Webtjänster (WCF, SOAP, REST)
 • TFS
 • SQL, NoSQL
Meriterande
 • Erfarenhet av något Enterprise Arkitekt ramverk, processmodellering med BPMN
 • Kunskaper inom moln-teknologier
Är det här du?

Som person är du social, driven, ansvarstagande och trivs i en föränderlig miljö. Du är även strukturerad, analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta. Du tycker om att dela med dig av din kunskap och coachar andra för ett bra samarbete. Dessutom är du intresserad av att bygga kontakter både internt och externt. Proaktivitet och initiativtagande är andra komponenter som är viktigt för att lyckas i rollen. Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oscar Nordström på oscar.nordström@dfind.se, 072-554 22 82 eller rekryterare Louise Nachtweij på louise.nachtweij@dfind.se, 070-367 52 64.

Vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt!

Facklig kontaktperson: www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Yrkesområde
Data & IT
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Arkitekt

Ring Louise Nachtweij, 0703675264

Publicerad

36 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Vi söker dig som vill bli en viktig spelare i vår Applikationsgrupp och vara med på Preems digitala resa genom att utforma IT-system för framtiden och som skapar värde för organisationen.