Kundansvarig Säljare / Teamledare inom IT Konsultförsäljning

Kundansvarig Säljare / Teamledare inom IT Konsultförsäljning

Dfind IT är ett rekryterings- och konsultbolag inom IT som skapar utvecklingsmöjligheter för organisationer, företag och människor.

Tänker du på dig själv som en person med många strängar på din lyra? Älskar du försäljning och skulle gärna kombinera det med ledarskap? Vill du ha ett jobb där du ställs inför nya uppdrag och kontakter nästan dagligen? Ett jobb med eget ansvar, massor av utvecklingsmöjligheter och nya kontaktytor och varierade utmaningar - ofta i ett nära samarbete med Sveriges häftigaste varumärken och med fokus på IT-sektorn? Då tror vi att en roll inom försäljning hos oss på Dfind IT kan vara perfekt för dig!

I rollen som säljare kombinerat med ett teamledaransvar kommer du att ingå i ett team om ca 10 personer, som alla arbetar nära varandra i vår konsultaffär i Stockholm. Teamet består av konsultchefer och kundansvariga säljare. I din roll som säljande teamledare med ansvar för vårt försäljningsteam ligger störst fokus på egen försäljning och ett ansvar att driva flera av Dfinds största och befintliga kunder framåt. Du kommer också att arbeta med nykundsförsäljning, primärt inom vårt Software-område. Som kundansvarig säljare hos oss driver man hela försäljningsprocessen själv - från prospektering och det första kundmötet till leverans och uppföljning. I den här rollen som säljare & teamledare ser vi även att du kommer att arbeta med vårt underkonsultnätverk och vara involverad i att bygga vidare på det nätverket inom vårt Software-område, tillsammans med andra Software kollegor.

Utöver att själv arbeta aktivt med försäljning innebär rollen att vara ledare för vårt försäljningsteam. Detta innebär att leda- och följa upp säljaktiviteter, mål och resultat för hela teamet. Du har utvecklings- och coachningssamtal med kundansvariga säljare löpande samt leder de möten och aktiviteter som har med försäljning att göra. Då det ständigt händer mycket hos oss och ingen dag är den andra lik, blir utmaningen att hitta en bra balans mellan ledarskap och coachning samt sin egna försäljning.

What’s in it for you?
Vi är en del av Randstad, ett globalt bolag med lokal närvaro, med en nationell kundportfölj som många i rekryterings- och bemanningsbranschen bara kan drömma om. Här är ingen dag den andra lik - och du kommer att utveckla dina förmågor inom relationsförsäljning, kompetensbedömning, personalledning, arbetsrätt, avtalsfrågor...ja, det mesta faktiskt. Vi är en spännande mix, där var och en har sin egen ingång till IT-konsultvärlden. Någon är systemvetare, någon är ingenjör, någon är ekonom eller personalvetare och i oss alla bor en IT-nörd. Vårt arbete präglas av professionalism och intresse för teknik, vilket gjort oss till en av branschens största spelare. Vi fokuserar på kvalitet, långsiktighet och proaktivitet i en snabbrörlig miljö. Du får utbildning, rätt verktyg och bra förutsättningar för att utföra ditt uppdrag som Teamledare och säljare hos oss. Vi ser fram emot att växa tillsammans med dig!

Vem är du?
Vi söker dig som älskar att göra affärer, gillar att ge hög service och att överträffa kundens förväntningar. Du gillar att nätverka och förstår konsten i att skapa bra relationer. Du är en handlingskraftig och resultatorienterad person, som är van att kunna kombinera kvalitativt arbete med högt tempo. Det är bra om du har tidigare erfarenhet från att leda team, men det viktigaste för den här rollen är att man har rätt attityd och de personliga egenskaperna som krävs för att kombinera säljrollen med ledarskap. Vi vill att du är driven, resultatorienterad, strukturerad, inlyssnande, frågvis och engagerad. Du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta utefter uppsatta mål.

Du har:
  • minst 3 års erfarenhet av b2b försäljning inom IT software
  • ett stort intresse för IT och teknik
  • en vana av att arbeta med att bygga pipe line
  • en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande:
  • Du har eftergymnasial utbildning, såsom akademisk utbildning, IHM eller YH-utbildning
  • Erfarenhet av konsultförsäljning
  • Erfarenhet av att leda team
Känns det som att annonsen är skriven för dig? Då väntar vi med spänning på din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Sara Sjölund och rekryteringskonsult Ulrika Gerle. Urval sker löpande. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara på mail: sara.sjolund@salesonly.se eller Ulrika på ulrika.gerle@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 9 maj (51 dagar kvar)